Első alkalommal tartottunk Szakkollégiumi Napot

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezett Szakkollégiumi Napot óbudai campusunkon az Oktatási Főigazgatóság Tehetséggondozási Irodája a szakkollégiumokkal karöltve, Prof. Dr. Kovács Levente rektor kezdeményezésére és támogatásával december 12-én.

A minden hallgatónk számára nyitott programon a résztvevők megismerhették egymás elképzeléseit, projektjeit, beleláthattak a szervezet működésébe, megtudhatták, miért érdemes csatlakozni a szakkollégiumokhoz, melyek hallgatói kezdeményezésre épültek.



A rendezvényt Prof. Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes nyitotta meg. Emlékeztetett: kilenc szakkollégium működik az Óbudai Egyetemen, számos érdekes téma köré épülve. A cél olyan szakmailag érzékeny, műszaki látásmóddal is rendelkező hallgatók kinevelése, akik a legmagasabb szintre törekednek szakmájukban, másfelől sokoldalú tájékozottságuk és elkötelezettségük révén hasznos tagjaivá válnak a társadalomnak. Fontos, hogy szellemiségében nyitott, elhívatott, kísérletező kedvű, az újszerű, összetett gondolkodású, szakmailag és szellemileg interdiszciplináris mérnökök kerüljenek ki az egyetemről. A rektorhelyettes kiemelte: a szakkollégiumok elkötelezettek a tehetségek segítésében, az egyetemi képzésen túlmutató kompetenciákat nyújtva tudományos, szakmai és általános ismereteiket, valamint kapcsolatrendszerüket bővítik, a szakmai közéletbe őket bevonják, az arra alkalmasakat pedig a kutatói pálya felé orientálják.



Dr. Stöckert Dávid szakkollégiumi felelős elmondta: „a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg, azzal a céllal, hogy láthatóbbá tegyük az egyetem szakkollégiumait, és hogy a hallgatók megismerhessék, milyen előnyre tehetnek szert, ha csatlakoznak a szervezetek tevékenységéhez. A szakkollégiumok erőssége a közösségi szellem és a tudományos oldal együttes jelenléte. Céljuk, hogy a tehetséges mérnökjelölteknek az egyetemi képzésen túlmutató kompetenciákat nyújtson, tudományos, szakmai, soft skill és általános ismereteiket, valamint kapcsolatrendszerüket bővítsék, a szakmai közéletbe bevonják őket, az arra alkalmasakat pedig a kutatói pálya felé orientálják. A tehetséges és a szakma iránt elkötelezett hallgatóknak olyan képzési programot kínálnak, amely a tárgyi szakmai tudáson túl növeli mérnöki kreativitásukat, fejleszti egyéni készségeiket, valamint kompetenciáikat. A hallgatók számára szakmai gyakorlatokat szerveznek, segítik őket abban, hogy bekerülhessenek a hazai és nemzetközi szakmai vérkeringésbe.



Bővebb információ szakkollégiumainkról: https://uni-obuda.hu/szakkollegiumok/
Frissítve: 2023.12.13.

Legfrissebb cikkek