Ismét fényjátékban pompázik a villanymozdony

A hagyományokhoz híven a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói és oktatói idén is meglepték az egyetem hallgatóit, munkatárasait és a környéken lakókat, járókelőket. Az adventi készülődés jegyében a campus Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel, melyek zenei aláfestésre villognak minden este. A program nyitórendezvényét december 6-án tartották, nagy érdeklődés mellett.

Dr. Kopják József, a Hidrogéntechnológiák és Ipari IoT Tanszékvezetője az eseményen elmondta:- a Kandó Kar oktatói és hallgatói először 2018 decemberében alakították át az egyetem Bécsi úti Campusának udvarán található V43-as villamos-mozdonyt karácsonyi zenéket játszó és ütemre villogó emlék-járművé.



Az oktatók – lassan a hagyományokhoz híven – idén is megkérték a hallgatókat, hogy a mozdony vizuális adottságait kihasználva készítsenek az általuk választott karácsonyi zeneszámokra fényjátékot.



Prof. Dr. Molnár György, a kar dékánja is ellátogatott az ünnepélyes „villanyoltásra”. Úgy fogalmazott, jó szívvel ajánlja mindenkinek az immár ötödik alkalommal megszervezett fényjáték átadó ünnepséget.

Megjegyezte, hogy idén már 48 karácsonyi hangulatú zeneszámra készült fényjáték, ami nagy munka a hallgatók és oktatók részéről is egyaránt. Hozzátette, hogy reményei szerint a jövőben akár 100 zeneszám is hallható lesz majd."

 



A hallgatók és oktatók közös munkájának köszönhetően 48 karácsonyi hangulatú zeneszámra készült fényjáték látható és hallható 2024. január 6-ig, mindennap 16:30 és 21:00 óra között. A mozdony tízpercenként játszik le egy zeneszámot. A műsorrend folyamatosan változik. A látogatók további információk mellett az aktuális műsorrendet a következő honlapon találják meg: https://v43.uni-obuda.hu/



Frissítve: 2023.12.07.

Legfrissebb cikkek