Prof. Dr. Ferencz Marcel Prima Primissima Díjat vehetett át

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott gálaesten, december 1-jén. A magyar építészet kategória kitüntetettje Prof. Dr. Ferencz Marcel, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar tanára lett.

Ferencz Marcel a Nemzeti Atlétikai Központ előtt. Forrás: MTI



Magyar építészet kategóriában idén Csillag Katalin építészt, Prof. Dr. Ferencz Marcel építész, egyetemi tanárt és Hegedűs Péter építészmérnököt jelölték a Prima Primissima díjra.

A magyar építészet kategóriában kitüntetett Ferencz Marcel édesapja, Ferencz István utódjaként a NAPUR Architect építész iroda vezetője. Két évtizede vesz részt az építészoktatásban. A Vizes Világbajnokságoknak otthont adó Duna Aréna szerző építésze, a nemzetközi tervpályázaton első díjat nyert Új Néprajzi Múzeum épületének alkotója. Az egyedi megfogalmazású, nemzetközileg elismert épület számos szakmai díjat nyert az Egyesült Államoktól Kínáig.

Két alkalommal képviselte hazánkat a Velencei Nemzetközi Építészeti Biennálén. Legújabb alkotása a 2023-as Atlétikai Világbajnokságot befogadó Nemzeti Atlétikai Központ, a „Királynő Koronája”. Ybl- és Pro arhitectura díjas építész, egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

 

 
Frissítve: 2023.12.04.

Legfrissebb cikkek