Együttműködés a kajak-kenu sportág erősítéséért

Közösen dolgozik kajak-kenu sportág sikerérét, valamint az Óbudai Egyetem sportolási lehetőségeinek bővítéséért a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia Alapítvány és az Óbudai Egyetem. Erről írt alá együttműködési megállapodást november 7-én a székesfehérvári Városházán Kovács Katalin, az akadémiát fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke és Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Az eseményen részt vett Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Óbudai Egyetemnek évek óta kiemelt célja a sport, a sportos életmód támogatása – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy keresik a lehetőséget az együttműködésre a sportági szervezetekkel, akadémiákkal. Elmondta: az intézmény 12 ezer hallgatója között jelenleg is sok a sportoló, ezért évekkel ezelőtt élsportolói programot vezettek be és a tömegsportokat is támogatják.



Három éve Sukorón kezdte meg működését az ország első, államilag támogatott kajak-kenu akadémiája, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia. A háromszoros olimpiai bajnok, Kovács Katalin olyan egyedülálló akadémiát álmodott meg, amely hosszú távon is kiemelkedő utánpótlásműhelye lehet a kajak-kenunak. Ennek érdekében épül Sukorón sportkomplexum és módszertani központ.



A most aláírt megállapodásnak köszönhetően a hallgatók többek között egyéni tanulmányi rend kialakítására kapnak lehetőséget, valamint az edzőtáborokra és versenyekre is rugalmasan utazhatnak.

Kovács Katalin elmondta, hogy igyekeznek minden elvárásnak megfelelni, és az akadémia az oktatás minden területén jelen szeretne lenni. „Valljuk, hogy az a hallgató tud jól teljesíteni az iskolapadban, aki mellette rendszeresen sportol. A sport és a tudomány elválaszthatatlan egymástól, a sporttudomány pedig nagy mértékben tudja segíteni az akadémia, valamint a sportág eredményességét” – emelte ki Kovács Katalin.



Dr. Cser-Palkovics András örömtelinek nevezte, hogy a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia több székesfehérvári intézménnyel együttműködve lesznek aktív részesei a város sportéletének. Székesfehérvár számára nagyon fontos partnerek együttműködése vált hivatalossá.

Frissítve: 2023.11.08.

Legfrissebb cikkek