Minden feltétel adott az Erasmus-program őszi és tavaszi lebonyolításához

Százszázalékos kreditelismeréssel és havi plusz száz euróval támogatja az Óbudai Egyetem minden külföldi mobilitási programban résztvevő hallgatóját – jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente rektor a Tempus Közalapítvány által szervezett sajtótájékoztatón október 26-án. Minden feltétel adott ahhoz, hogy az őszi és a tavaszi félévben is megvalósuljanak a mobilitási programok az Erasmus-program keretrendszerén belül, ehhez a források rendelkezésre állnak – ismertette Bodrogi Richárd, a Tempus Közalapítvány főigazgatója.

A hazai egyetemek minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy diákjaik minél nagyobb létszámban vegyenek részt mobilitási ösztöndíjakkal külföldi képzéseken – hangzott el a sajtótájékoztatón. Prof. Dr. Kovács Levente elmondta, hogy idén szeptemberben új tantervi hálót vezettek be, amelynek köszönhetően százszázalékos kreditelismerést biztosítanak a mobilitási programokban részt vevő hallgatóknak az alap-, a mester- és a PHD-képzésben is.



Emellett az egyetem a modellváltásból származó többletbevételéből megemeli a külföldön tanuló hallgatók megélhetési ösztöndíját, havi száz eurót adnak még pluszban saját forrásból a hallgatóknak a külföldi megélhetés finanszírozására – közölte a rektor kiemelve, hogy ezekkel a döntésekkel is szeretnék növelni a hallgatókban a mobilitási kedvet, mivel a nemzetköziesítés egyik fontos elemét képezi a hallgatók külföldi tanulmánya.



A magyar kormány 1,8 milliárd plusz forrást biztosított a mobilitási programokhoz, amelyet a közalapítvány kuratóriuma augusztusban szét is osztott – tette hozzá Bodrogi Richárd.



 
Frissítve: 2023.10.26.

Legfrissebb cikkek