Idén is nőtt a legtöbbször idézet kutatók közötti Stanford top 2% adatbázisban az ÓE oktatóinak száma

Az Óbudai Egyetem kutatói közül évről évre egyre többen kerülnek be a kaliforniai Stanford Egyetem idézettségi rangsorába. Míg 2020-ban kettő, addig idén már nyolcan szerepelnek a listán. A világ tudósainak 2022-ben legtöbbet citált kutatói között van Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE rektora, Prof. Dr. Fodor János, az ÓE 2016-ban elhunyt rektora, Dr. Várkonyiné Prof. Dr. Kóczy Annamária, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke, Dr. Amir Mosavi, akik mind a Neumann János Informatikai Kar oktatói is egyben, Dr. Katona József és Dr. Kővári Attila, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar oktatói, Prof. Dr. Haidegger Tamás, az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ főigazgatója, valamint Prof. Dr. Telegdi Judit, az ÓE professor emeritája.

A Stanford Egyetem több mint 100 ezer kutató – hozzávetőleg a világ tudósainak két százaléka – eredményeit tartalmazó adatbázist jelentet meg, amely szabványosított információkat szolgáltat az idézésekről, a h-indexről, a társszerzőséggel korrigált hm-indexről, a különböző szerzői pozíciókban lévő dolgozatokra vonatkozó idézésekről. Külön adatok jelennek meg a pályafutáson átívelő és az egyéves hatásra vonatkozóan. A tudósokat 22 tudományterületbe és 176 alterületbe sorolják.

A listát két változatban tették közzé, a 2022-ben legtöbbet idézett kutatók sora mellett, a tudósok teljes tudományos pályafutását figyelembe véve a 2022 végéig tartó kumulatív hatást értékeli. Figyelembe veszi az összes publikációjukat és az idézéseket, amelyeket ezek a munkák az idők során gyűjtöttek. Ebben a rangsorban hat Óbudai Egyetemhez köthető tudós kapott helyett: Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE rektora, Prof. Dr. Rudas Imre, az ÓE alapító rektora, Prof. Dr. Fodor János, Dr. Amir Mosavi, Dr. Várkonyiné Prof. Dr. Kóczy Annamária, és Prof. Dr. Haidegger Tamás.
Frissítve: 2023.10.09.

Legfrissebb cikkek