Átvették megbízólevelüket az újonnan megválasztott szenátorok

A választások érvényes és eredményes lezárultát követően az Óbudai Egyetem legfőbb döntéshozó, véleményező és javaslattevő testülete, a Szenátus szeptember 18-án tartotta alakuló ülését, ahol a szenátoroknak Prof. Dr. Kovács Levente rektor, a testület elnöke adta át megbízólevelüket. Az általános szenátusi választás négyévente esedékes, a korábbi szenátusi tagok mandátuma 2019. szeptember 15. napjával lejárt. Az alakuló ülésen a szenátus tagjai egyhangúlag Prof. Dr. Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánját választották levezető elnöknek.



A Szenátus az Óbudai Egyetem autonómiájának biztosítéka - mondta Prof. Dr. Kovács Levente az új szenátust köszöntve. A rektor az előző ciklus szenátorainak is megköszönte a munkáját. Mint fogalmazott, az elmúlt négy évben fontos feladatokat oldott meg a testület, és az új szenátus előtt is komoly kihívások állnak.



A következő négy évhez jó munkát és jó egészséget kívánva adta át a rektor a megbízólevelet Fehér Botond gazdasági főigazgatónak, Prof. Dr. Györök György, Prof. Dr. Rajnai Zoltán, Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, Dr. habil. Koltai László, Prof. Dr. Gall Anthony John, Dr. Eigner György, Prof. Dr. Molnár György dékánoknak, Dr. habil. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettesnek, Prof. Dr. Haidegger Tamás EKIK-főigazgatónak, Dr. Póser Valérianak, Prof. Dr. Fogarasi Józsefnek, Dr. Pogátsnik Monikának, Dr. habil. Pődör Andreának, Haraszti Ferencnek, Dr. Oroszlány Gabriellának, Mizsei Anettnek, Megyeri Zoltánnak, az EHÖK részéről Baráz Dávidnak, Bekő Bálintnak, Kovács Zsombornak, Batta Andrásnak, valamint a Doktorandusz Önkormányzat részéről Kucarov Marianna Dimitrovának.

Frissítve: 2023.09.20.

Legfrissebb cikkek