Magasan jegyzett és széles körben idézett kutatók csatlakoztak kutatásfejlesztési programunkhoz

Az Óbudai Egyetem tavaly indított kiválósági pályázati rendszerünkben idén két nemzetközileg is magasan elismert és kvalifikált kutató csatlakozottaz Óbudai Egyetem kutatásfejlesztési programjához. A nyerteseknek, Habib Zaidi és Peng Shi professzornak valamint a Megalapozó kutató pályázat nyertesének, Haidegger Tamás professzornak Prof. Dr. Kovács Levente rektor ünnepélyes keretek között adta át megbízólevelüket.

Az Óbudai Egyetem ismertségének és elismertségének növekedését jelzi, hogy az idén második alkalommal meghirdetett Kiválósági Programunk felhívása iránt nagy volt az érdeklődés, a pályázati felhívásokra többszörös volt a túljelentkezés -- hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. Mint mondta: a jelentős nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező kutatók amellett, hogy saját szakterületükön világszerte a legjobbak között jegyzettek, fontos feladatuknak tartják módszereik átültetését, illetve minél több hallgató és fiatal kutató bekapcsolását a tudományos tevékenységébe.

Distinguish professzori pályázat idei nyertesei

Habib Zaidi professzor, a Genfi Egyetemi Kórház vezető fizikusa és a PET-műszerek és idegrendszeri képalkotás laboratóriumának vezetője, valamint a Genfi Egyetem Orvostudományi Karának professzora.

Peng Shi professzor, az ausztráliai Adelaide-i Egyetem Villamosmérnöki és Gépészmérnöki Karának elismert professzora, valamint a fejlett pilóta nélküli rendszerek laboratóriumának igazgatója. A Scopus alapján 2017-2022 között irányításelméletben a világ legtöbbet citált kutatója.



A Megalapozó kutató pályázat nyertese:

Haidegger Tamás professzor, az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központ főigazgatója, a robotsebészet hazánk kiemelkedő fiatal kutatója.

Prof. Dr. Haidegger Tamás, Prof. Habib Zaidi, Prof. Peng Shi, Prof. Dr. Kovács Levente, Prof. Dr. Gulácsi László, Prof. Dr. Rácz Ervin, Prof. Dr. Molnár András, Prof. Dr. Felde Imre, Bial Tibor



Aki az Óbudai Egyetemhez tartozik, az egyben a nemzetközi akadémiai világ előszobájába is belép, hiszen látható, hogy gőzerővel építjük a nemzetközi kapcsolatainkat - hangsúlyozta a rektor. Az idén ismét két olyan külföldi professzor csatlakozott az oktatói karhoz, akiknek az idézettsége a világ első egy százalékába tartozik, a tavaly csatlakozott Amir Gandomi professzor pedig az idén elnyerte a nemzetközi tudományos élet egyik legrangosabb elismerését, a Stanford Egyetem Achenbach-emlékérmét.

Új Distinguish professzoraink Mini Symposium keretében mutatkoztak be.
Frissítve: 2023.09.15.

Legfrissebb cikkek