Adolf Balázs világbajnok 5000 méteren

Adolf Balázs, egyetemünk villamosmérnök hallgatója aranyérmet nyert 5000 méteren a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon, augusztus utolsó hétvégéjén. 22:12.975-ös időeredményével világbajnoki címet szerzett.

Adolf Balázs azok után, hogy 1000 méteren kvótát szerzett, saját megfogalmazása szerint örömkenuzásra készült 5000 méteren, amely izgalmas versenyt hozott. A „futó szakaszban” még nem volt az elsők között, de a hajrában már minden ellenfelét lekörözte. „Kicsit féltem ettől a versenytől, hiába tudtam két világkupát nyerni idén. Az ötezres táv kiszámíthatatlan, bármi megtörténhet. Ugyanakkor pont ezt szeretem benne, és nagyon örülök, hogy fáradtan is meg tudtam csinálni. Ezt a győzelmet főleg a taktikámnak köszönhetem és nem az állóképességemnek” – értékelt a 23 éves aranyérmes.

Balázs két évvel ezelőtt rektori elismerő vehetett át kimagasló és példamutató sporttevékenységéért Prof. Dr. Kovács Levente rektortól. Többször elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat, és részt vett a tokiói olimpián is.
Frissítve: 2023.10.24.

Legfrissebb cikkek