A pótfelvételi eljárás keretében lehet jelentkezni az ÓE mesterképzéseire is

A sportközgazdász mesterképzés az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán (Székesfehérváron) nappali és levelező tagozaton, az infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzés pedig az Ybl Miklós Építéstudományi Karon, nappali tagozaton indul már idén szeptembertől – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Mindkét szakra a pótfelvételi-eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket mindazok, akik ezen a két területen szeretnék tudásukat elmélyíteni.

A sportközgazdász képzés az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán indul állami ösztöndíjas és önköltséges formában. A képzést azoknak ajánljuk, akik sportközgazdászként szeretnének tevékeny részesei lenni a hazai és nemzetközi sportéletnek – fejtette ki Prof. Dr. Kovács Levente. A sportközgazdász mesterszakon négy félév alatt, nappali munkarendben, hagyományos és duális formában, valamint levelező tagozaton ismerhetik meg a hallgatók a sportrendezvények stratégiai tervezése mellett a sportágak gazdaságtana, a sportprojekt-menedzsment, a marketing, az innováció, a média és a diplomácia területeit az egyes tantárgyakon belül, miközben tudatosan fejlesztett vezetői készségeket sajátíthatnak el.
Bővebb információk itt olvashatók.

Az okleveles infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzés szintén nappali tagozaton indul, a képzés ideje három félév. A hallgatók a szakmai kompetenciák elsajátításával az infrastruktúra tervezéssel, építéssel és beruházással magas szakmai szinten foglalkozó szakemberekké válnak. Képesek lesznek infrastrukturális létesítményekkel kapcsolatos műszaki fejlesztési, kutatási, irányítási, projektmenedzseri feladatok önálló ellátására, továbbá bonyolult és speciális mérnöki létesítmények tervezésére és szakértésére. Az Ybl karon végzett hallgatóink keresettek a szakmában, a tervezői, beruházói és építés-kivitelezési oldalon ugyanúgy, mint a hatósági munkában, illetve a mérnökképzésben is.
Bővebb információk itt olvashatók.

A pótfelvételi eljárást a ponthatárok meghúzása után július végén, augusztus elején hirdetik meg. A pótfelvételi során a jelentkező egy szakot jelölhet meg (ugyanazon szak önköltséges és államilag finanszírozott formája egynek számít). Pótfelvételire nem jelentkezhet, aki bejutott már valamilyen szakra az általános jelentkezés során. Pótfelvételire szintén az E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni.
Frissítve: 2023.07.13.

Legfrissebb cikkek