Székesfehérváron ülésezett az egyetem Szenátusa

Az Óbudai Egyetem Szenátusa a székesfehérvári kampuszon, az Alba Regia Műszaki Karon tanácskozott június 26-án. Az ülésen, a testület elnöke, Prof. Dr. Kovács Levente átadta Prof. Dr. Rajnai Zoltánnak dékáni megbízólevelét.

A Szenátus döntése értelmében Prof. Dr. Rajnai Zoltán 2023. július 1-jétől újabb öt éven át irányítja a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kart.

A Szenátusi ülésen több, az egyetem működésének rugalmasságát támogató szabálymódosítás mellett újabb, immár az ötödik doktori iskola elindítása mellett kötelezte el magát. Az Építészet, Design és Technológia Doktori Iskola elindítására az akkreditációs eljárást követően kerülhet sor. A szakindítási előterjesztések a Neumann-, a Bánki- és az AMK-karokat érintik.



A Székesfehérvári kampusz két új épülettel bővült a tavasz folyamán – emlékeztetett Prof. Dr. Kovács Levente. Kiemelte: az infrastrukturális előrelépés lehetőséget ad a képzési portfólió szélesítéséhez. Az Óbudai Egyetem három tudományos és innovációs parkja közül az egyik Székesfehérváron indulhat el, az új épületrészek részben ennek adnak majd helyet.
Frissítve: 2023.06.26.

Legfrissebb cikkek