Újabb nemzetközi hírű kutatók az Óbudai Egyetem kötelékében

Az Óbudai Egyetem ismertségének és elismertségének növekedését jelzi, hogy az idén második alkalommal meghirdetett Kiválósági Programunk felhívása iránt nagy volt az érdeklődés, a pályázati felhívásokra többszörös volt a túljelentkezés – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Mint fogalmazott: jelentős sikerként könyvelhetjük el, hogy – a Distinguished Professor of Obuda University pályázat keretében – két olyan nemzetközileg is elismert professzor csatlakozott az Óbudai Egyetem csapatához, akik a világ legtöbbet idézett tudósainak egy százalékához tartoznak.

Az Óbudai Egyetem két újabb Distinguished Professora Prof. Dr. Peng Shi alkalmazott matematikaprofesszor, az ausztráliai University of Adelaide professzora, kutatási területe autonóm irányítórendszerek optimalizálása, valamint Prof. Dr. Habib Zaidi  a svájci Geneva University orvosi fizikusa, szakterülete az orvosi képalkotás.



Professzor Shinek több mint 60 PhD-hallgatója van és 50 posztdoktori ösztöndíjas mentora, idézettsége kiemelkedő: 157-es a H-indexe, valamint több mint 86 ezer a citációja. Több nemzetközi akadémia tagja, többek közt életműdíj birtokosa a mérnöki tudományok területén.



Professor Dr. Habib Zaidi 73-as H-indexszel rendelkezik és több mint 19 ezer citációval. Világszerte több egyetem tiszteletbeli professzora. Számos, mesterséges intelligenciával, biológiai, orvosi-fizikai mérnöki tudományterülettel foglalkozó nemzetközi szervezet tagja és ösztöndíjasa.

Prof. Dr. Kovács Levente elmondta: a jelentős nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező kutatók amellett, hogy saját szakterületükön világszerte a legjobbak között jegyzettek, fontos feladatuknak tartják módszereik átültetését, illetve minél több hallgató és fiatal kutató bekapcsolását a tudományos tevékenységébe. A kutatók elkötelezettek az Óbudai Egyetem nemzetközi metrikáinak és nemzetközi megítélésének az erősítésében. Az Óbudai Egyetem a hazai műszaki felsőoktatás egyik legrangosabb intézménye, továbbra is az a célunk, hogy néhány éven belül közép-európai összehasonlításban is hasonló eredményt érjünk el. A kiválósági program is ezt a célt szolgálja – tette hozzá a rektor.

A múlt évben csatlakozott az Óbudai Egyetem csapatához Kiválósági Professzorként: Andrea De Gaetano professzor az olaszországi Nemzeti Kutatási Központ Biomedikai Kutatási és Innovációs Intézetének (CNRIRIB) igazgatója, Seyedali Mirjalili professzor, az ausztráliai Torrens Egyetem Mesterséges Intelligencia Kutatási és Optimalizálási Központ alapító igazgatója, valamint Amir H Gandomi, az ausztrál Sidney-i Műszaki Egyetem professzora. Megalapozó Kutató (Consolidator Researcher) ösztöndíjban Dr. Kristály Sándor, az ÓE Neumann János Informatikai Karának és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora, Dr. Szilágyi László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának docense és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora részesült. A Fiatal Kiválósági Kutató (Starting Excellence Researcher) programba nyert felvételt Dr. Drexler Dániel András, az ÓE Neumann János Informatikai kar egyetemi docense, valamint Dr. Mosavi Amir, az ÓE Neumann János Informatikai Karának egyetemi docense.

 
Frissítve: 2023.06.14.

Legfrissebb cikkek