17 ország, 200 résztevő, 134 előadás a SACI konferencián

Az Óbudai Egyetem, a Temesvári Műszaki Egyetem és az IEEE Hungary Section közös szervezésében idén 17. alkalommal rendezték meg az IEEE International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2023) konferenciát május 23, és 26. között. A rendezvény nagy érdeklődésre tartott számot, összesen 17 ország képviseltette magát.

Hibrid formában, a személyes megjelenés mellett az online bejelentkezést is lehetővé téve zajlott a konferencia Temesváron. A megnyitón Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, a konferencia elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Prof. Dr. Florin Drăgan, a Temesvári Műszaki Egyetem rektora, és Prof. Dr. Ciprian-Bogdan Chirila, a Temesvári Műszaki Egyetem dékánhelyettese tartott megnyitó beszédet. Prof. Dr. Rudas Imre, a konferencia alapítója ismertette a konferenciasorozat történelmi fejlődését, és méltatta az elért eredményeket. Prof. Dr. Radu-Emil Precup, a SACI 2023 elnöke részletezte az IEEE-vel való kapcsolat fontosságát a nemzetközi konferenciák szervezése szempontjából, majd Prof. Dr. Preitl István idézte fel a rendezvénysorozat megalakulásának kezdeti fázisait.



Prof. Dr. Dana Petcu (West University of Timisoara) Cognitive Cloud Contunuum című, valamint Prof. Dr. Nikola K. Kasabov (The University of Auckland, New Zealand) Neuroinformatics, Neural Networks and Neurocomputers for Brain-inspired Computational Intelligence című plenáris előadása után a számítási intelligencia, az intelligens mechatronika, a mérnöki rendszerek, az intelligens vezérlés, a robottechnika és az informatika tématerületen 24 szekcióban kaptak helyet az előadások. Ezen belül négy speciális, tematikus szekció színesítette a programot.



Összesen 17 ország képviseltette magát, elsősorban Románia és Magyarország, de Kanada, Dánia, az Egyesült Királyság, Norvégia, Szlovákia, Kazahsztán, az USA, Svájc, Spanyolország, Ausztria, Új-Zéland, Irán, Örményország, Spanyolország és Németország is megjelent.

A konferencia nagy érdeklődésre tartott számot, helyben és az éteren keresztül összesen mintegy 200 résztvevő követte az eseményeket, és 134 előadás hangzott el a három nap alatt.

A proceedings kiadványban megjelent színvonalas cikkek kiemelt publikációt jelentenek, s az IEEE-vel való közös rendezvényszervezés biztosítja az Xplore adatbázisban való elhelyezést.

További információ a conf.uni-obuda/saci2023 oldalon található.

A jövő évi SACI konferencia időpontja is kihirdetésre került, 2024. május 21-25. között tartják a rendezvényt.
Frissítve: 2023.06.07.

Legfrissebb cikkek