International Students’ Day

Huszonhat országból több mint 30 hallgató vett részt azon a Nemzetközi Diáknapon, amelyet egyetemünk Nemzetközi Oktatási Irodájának munkatársai rendeztek meg a Tavaszmező utcai kampuszon, május 24-én.

Az Óbudai Egyetemen több mint 400 külföldi diák tanul a különböző ösztöndíjprogramoknak köszönhetően, illetve önköltséges formában.

A nemzetköziesítés szempontjából fontos, hogy minél több külföldi partneregyetemmel működjön együtt intézményünk, és növekedjen a külföldi hallgatók létszáma, akik az egyetem jó hírét viszik a nagyvilágba. A népszerűsítéshez hozzájárul a félévzáró Nemzetközi Diáknap is, amelyen 26 országból több mint 30 diák vett részt.



Az esemény során néhányan előadást tartottak hazájukról, bemutatták népviseletüket, dalt adtak elő és nemzeti süteményeikkel kínálták a résztvevőket.

A résztvevők fotókiállítás keretében több ország gyönyörű helyszíneivel ismerkedtettek meg, megismerhették a magyar néptánc alaplépéseit, majd NOI munkatársai hazai finomságokkal látták vendégül a hallgatókat.
Frissítve: 2023.06.02.

Legfrissebb cikkek