Fát ültettek Neumann emlékére

Emlékfát ültetettek Neumann János tiszteletére a Neumann Számítógéptudományi Társaság és a Zsidó Kiválóságok Háza kezdeményezésére a balatonfüredi Tagore sétányon, május 26-án. Az Óbudai Egyetemet Prof. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes képviselte.

A Nobel-díjasok Ligetében kapott helyet Neumann János emléktáblája, és a tiszteletére ültetett emlékfa. Az ünnepi eseményt a Neumann 120 emlékév programsorozat részeként tartották meg. (Az emlékév aktív résztvevője az Óbudai Egyetem. Intézményünkben vette kezdetét a programsorozat január 18-án.)



Ezúttal egy olyan tudósnak állítottak emléket, akit Nobel-díjas kortársai is a legnagyobb zseninek tartottak. Az eseményen dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, dr. Olti Ferenc, a Zsidó Kiválóságok Háza kuratóriumi elnöke, valamint dr. Beck György, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság elnöke közösen ültetett fát és írt megemlékező sorokat a város könyvébe. Az eseményen Prof. Dr. Gulácsi László, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese köszöntötte a megjelenteket.



(Az NJSZT és a ZSKH kezdeményezését Balatonfüred Önkormányzata támogatta.)

Frissítve: 2023.05.30.

Legfrissebb cikkek