Az ODT alelnöke Dr. Várkonyiné Prof. Dr. Kóczy Annamária

Az Országos Doktori Tanács a 2023. május 19-i ülésén alelnökének választotta Dr. Várkonyiné Prof. Dr. Kóczy Annamáriát, az ÓE Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsának (EDHT) elnökét. Az alelnöki megbízás 2023. május 20-tól 2025. december 31. időszakra szól.

Az Országos Doktori Tanács (ODT) tagjai a Magyarországon akkreditált, doktori képzést is folytató felsőoktatási intézmények doktori tanácsainak elnökei. Az Óbudai Egyetemen kiemelt helyet foglal el a PhD-képzés, jelenleg négy doktori iskolában szerezhető tudományos fokozat. Az EDHT és annak elnöke, Dr. Várkonyiné Prof. Dr. Kóczy Annamária fontos szerepet játszik egyetemünk doktori iskoláinak működtetésében és a képzés mindenkori elvárt magas színvonalú megvalósításában. Az, hogy az ÓE EDHT-elnökét az Országos Doktori tanács vezető testületébe választották, elismerés az intézményükben folyó szakmai munkának is.

Az ODT állást foglal a doktori képzéssel, fokozatadással kapcsolatos kérdésekben; meghatározza a doktori képzésre biztosított magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott hallgatói létszám felsőoktatási intézmények közötti minőség- és teljesítményalapú elosztásának elveit; illetve a Doktoranduszok Országos Szövetségével egyeztetve - meghatározza a komplex vizsga szervezésének elveit; foglalkozik a habilitáció általános elvi és eljárási kérdéseivel, részt vesz a habilitációs irányelvek meghatározásában, az intézményi habilitációs gyakorlatok véleményezésében; valamint állást foglal a felsőoktatási intézmények, szakmai szervezetek, vagy a kormányzat részéről felvetődő, a doktori képzést, fokozatszerzést vagy habilitációt érintő kérdésekben.

 
Frissítve: 2023.05.21.

Legfrissebb cikkek