Kanadai egyetemisták szakmai gyakorlata az ÓE-n

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Óbudai Egyetem és a kingstoni Queen’s University együttműködése. A tavaly aláírt megállapodásoknak köszönhetően elindulhattak a graduális és posztgraduális szintű hallgatói csereprogramok, melynek részeként a napokban négy kanadai hallgató kezdhette meg szakmai gyakorlatát az Egyetemi Kutató és Innovációs Központban (EKIK).

– Újabb mérföldkőhöz érkezett hosszú távú együttműködésünk a kanadai Queen’s Egyetemmel – jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente a hallgatók érkezése kapcsán. – A tavaly kötött keret-megállapodásunk értelmében elindultak az egyéni hallgatói csereprogramok. A hallgatók megkezdték szakmai gyakorlatukat az EKIK-ben Dr. Haidegger Tamás főigazgató szakmai vezetésével. Örömmel tölt el az előrelépés, mivel az egyetem rektori stratégiájának sarkalatos pontja a tanulmányi csereprogramok ösztönzése, és hogy minél több külföldi hallgató vegyen részt az Óbudai Egyetem képzéseiben.


Mint arról korábban beszámoltunk, a kanadai Queen's Egyetem és az Óbudai Egyetem közötti együttműködésről írt alá megállapodást Prof. Doktor Kovács Levente rektor és Sandra den Otter, a nemzetközi ügyek rektorhelyettese tavaly augusztusban.

 A Queen’s-ről

A Queen's Egyetem tudósai és kutatói – köztük a 2015-ös Nobel-díjas Arthur B. McDonald asztrofizikus – számos tudományterületen vívtak ki elismerést. Kiemelkedő eredményeket értek el többek között a fizikában, a rákkutatásban, a geomérnöki tervezésben és az adatelemzésben. A kanadai egyetem változatos tanulási lehetőségekkel, a hallgatói szolgáltatások és támogatások széles skálájával és 153 országban 159 ezer öregdiákból álló, szorosan összekapcsolódó globális alumnihálózattal büszkélkedhet. A Queen's University erőteljes nemzetközi csereprogramot biztosít több mint 220 partnere számára szerte a világban.

Frissítve: 2023.05.18.

Legfrissebb cikkek