Akadémiai elismeréseket adtak át az MTA 196. közgyűlésén

Az életük során jelentős tudományos munkásságot végző és kiemelkedő eredményeket elérő külhoni magyar tudósokat, kutatókat megillető Arany János-életműdíjat 2023-ban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Prof. Dr. Cvetićanin Pintér Líviának, az MTA doktorának, az Óbudai Egyetem és az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara professor emeritájának, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolája korábbi vezetőjének adományozta.

Prof. Dr. Cvetićanin Pintér Lívia az MTA 196. közgyűlésén Prof. Dr. Freund Tamás elnöktől vette át az elismerést. Az elhangzott méltatás szerint a kitüntetést a nemlineáris rezgésproblémák megoldása és használata, a változó tömegű test dinamikája és a rotorok dinamikája terén elért kimagasló tudományos eredményeiért, a nemlineáris rezgések megoldására bemutatott, róla elnevezett Cvetićanin-módszer kidolgozásáért, valamint számos kiemelkedő publikációjáért és oktatói munkájának elismeréseként kapta.



Az ünnepi ülésen a hagyományoknak megfelelően Arany János-életműdíj mellett az Akadémiai Aranyérem, az Akadémiai Díjak, az Akadémiai Újságírói Díjak, a Wahrmann Mór-érmek átadására is sor került.

A kitüntetettnek gratulálunk a magas rangú elismerésért.
Frissítve: 2023.05.10.

Legfrissebb cikkek