Az IEEE HS elnöke ismét az ÓE rektora

A Villamosmérnökök Magyarországi Egyesülete (VME) megtartotta évi rendes közgyűlését Prof. Dr. Kovács Levente, a szervezet elnöke vezetésével. A május 5-i eseményen az elnök az Óbudai Egyetem és a mérnökszervezet közös munkájának sikerességét hangsúlyozta, amely a taglétszám jelentős – mintegy 30 százalékos – növekedésében is megnyilvánul.

Az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) magyarországi szervezete (HS) a VME, amellyel az Óbudai Egyetem szoros partneri kapcsolatot ápol. Közös szervezésben nemzetközi tudományos konferenciákat, szimpóziumokat valósítanak meg. A közgyűlésen az egyesület tagjai elfogadták az elnöki szakmai beszámolót és munkatervet, valamint a pénzügyi-gazdasági beszámolót.



Prof. Dr. Kovács Levente, a VME elnöke, az Óbudai Egyetem rektora a tavalyi évet értékelve kiemelte, hogy a terveknek megfelelően meghirdetett szakmai eseményeket sikeresen megszervezték, a VME tagságának létszáma pedig 414-ről 542-re emelkedett. A növekedés jól mutatja a mérnökszervezet aktvitását. Az Óbudai Egyetem vezetősége továbbra is ösztönzi az IEEE-tagságra az egyetem kutatóit, oktatóit és hallgatóit.





A közgyűlésen vezetőségválasztásra is sor került: Prof. Dr. Rudas Imre, a jelölőbizottság elnöke ismertette a vezetői pozícióra kandidálókat. A titkos szavazás eredménye szerint a 2024-2025-ben az IEEE Hungary Section elnöke ismét Prof. Dr. Kovács Levente, alelnöke Dr. Drexler Dániel András, titkára Dr. Kovács Szilveszter, a pénzügyekért felelős munkatársa pedig Szakál Anikó lett.

Frissítve: 2023.05.05.

Legfrissebb cikkek