Átvette talárját Prof. Dr. Kozma Róbert

Az Óbudai Egyetem tanárai megbecsülése jeléül rendezte meg hagyományaihoz híven a Professzori Ünnepségét még a múlt év végén, amelyen Prof. Dr. Kozma Róbert egyetemi tanár nem tudott részt venni, ezért március 30-án vehette át a professzori talárját. Az egyetem tudományos rangját jelentős mértékben emeli, hogy immár 48 egyetemi tanár oktat és kutat az egyetemen – mondta köszöntőjében Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

- Büszkeséggel tölt el, hogy Prof. Dr. Kozma Róbertet is köszönthetem köztársasági elnökünket követően – hangsúlyozta a rektor. Az Óbudai Egyetem kiemelt megbecsüléssel kezeli egyetemi tanárait. Emlékeztetett:
„Tavaly tíz új munkatársunk kapott professzori kinevezést, akik közül öt a nemzetközi porondról került intézményünk vérkeringésébe, az USA-beli Memphis-i egyetemről, a kanadai British Columbia-ról, a kínai Nanjing egyetemről, a nagyváradi Partium Keresztény Egyetemről és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről. A habilitáció és hosszú oktatói tapasztalat mellett kiemelkedő, iskolateremtő tudományos teljesítmény is követelmény az egyetemi tanári cím birtoklásához. Köszönjük, hogy a professzor is jó hírünket viszi a világban"

– tette hozzá Prof. Dr. Kovács Levente.



Prof. Dr. Kozma Robert megköszönte egyetemi tanárrá fogadást és hangsúlyozta, nagyon fontos számára, hogy tudományos munkájával segíteni tudja hazáját és az Óbudai Egyetemet.

Kozma Róbert az IEEE SMCS Hungary Chapter DLP program keretében tartott előadást Fenntartható mesterséges intelligencia címmel.

Prof. Dr. Kozma Robert egyetemi tanári feladatot lát el az Amerikai Egyesült Államokbeli The University of Memphis egyetemén. A Center for Large-Scale Intelligent Optimization and Networks (CLION) Kutatóközpont igazgatója. A University of California Berkeley-n vendégkutatóként dolgozott, ahol kooperáció keretében agymodelleket fejlesztett ki. Kiemelkedő kutatói tevékenységet végez. Matematika, informatika, kognitív és mérnöki tudományok széles skáláját oktatta az USA-ban, Új-Zélandon és Japánban tanárként, tudományos munkatársként, tanácsadóként, és nem utolsósorban a NASA-nal vendégprofesszorként.

 
Frissítve: 2023.03.31.

Legfrissebb cikkek