Látványos kiállítással zárult a nemzetközi steampunk workshop

Dekoratív kiállítással zárult az ERASMUS+ Mobilitás keretein belül megvalósult Steampunk Workshop a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon, amelyet a törökországi İzmir University of Economics School of Art and Design, Department of Fashion Design oktatói, Elvan Özkavruk Adanir PhD, textiltervező és Jörn Fröhlich, divat- és jelmeztervező tartottak a harmadéves ITF Terméktervező specializáció hallgatóinak.

A háromnapos workshop során történelmi korok által ihletett öltözékinstallációk és makettek készültek, és kerültek installálásra az RKK Aulában. Az alkotások a kreativitás és a technológia határait feszegetik, egyéni koncepciók mentén valósítva meg a világon széles népszerűségnek örvendő Steampunk stílusú jelmez-víziókat.



A steampunk historizáló, sci-fi stílusirányzat, amelyet a XIX. század, az első ipari forradalom kora és technológiája, valamint a viktoriánus korszak világa ihlet. A fantasy igen erőteljesen van jelen számos kortársművészeti ágában, különös tekintettel a filmre és az irodalomra.

dav



A mobilitási program lehetőséget biztosított a hallgatók számára, hogy egy szubkulturális stílus stílusjegyeinek szűrőjén át kipróbálják magukat a styling világában. Emellett megtapasztalhatták a kiállítás rendezés kihívásait, és tovább fejleszthették interkulturális készségeiket. Új megközelítésbe helyezve tudásukat és kreativitásukat, a résztvevők betekintést nyerhettek a jelmeztervezés és szcenográfia világába, illetve olyan új technikákat ismerhettek meg, mint például az anyagok rétegezésével történő struktúraalakítás.



A kiállítás április 3-ig látható a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar épületének aulájában.
Frissítve: 2023.03.13.

Legfrissebb cikkek