Közös tudományos úton Marosvásárhellyel

Erdély építészeti örökségeinek kutatásról és értékeinek bemutatásáról szóló együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem képviseletében Prof. Dr. Anthony Gall, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja és Dr. Ötvös Koppány Bulcsú, a Maros Megyei Múzeum igazgatója Marosvásárhelyen március 9-én.

Marosvásárhely bővelkedik századfordulós építészeti örökségben, melynek kutatásában és bemutatásában az Ybl Kar oktatói és hallgatói szakértelmükkel jelentős szerepet tudnak játszani. Prof. Dr. Anthony Gall korábbi, Kós Károly életútjára vonatkozó kutatásai különösen jó alapot biztosítanak a téma közös továbbfejlesztésére. A megállapodás értelmében múzeummal a jövőben a fentiekhez hasonló tudományos projektek lebonyolításában, kiállítások szervezésében és kivitelezésében fognak együttműködni az Ybl kar és a múzeum szakemberei.

Az Ybl Kart Prof. Dr. Anthony Gall mellett Dr. Fáczányi Zsuzsanna dékánhelyettes, Dr. Sugár Viktória intézetigazgató és Kissné Fekete Judit külügyi koordinátor képviselte.



 
Frissítve: 2023.03.09.

Legfrissebb cikkek