Búcsúzunk Galla Jánosné tanárnőtől

Életének 78. évében elhunyt Galla Jánosné, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar nyugalmazott docense.

Galla Jánosné 1945-ben született Budapesten, 1970-ben végzett a gödöllői Agrártudományi Egyetemen okleveles mezőgazdasági gépészmérnökként. 1966-tól az Óbudai Egyetem Bánki Karának és jogelőd intézményeinek oktatójaként dolgozott, közel 50 éven át. Munkája során két fő oktatási területen tevékenykedett: a hosszméréstechnika és a minőségbiztosítás. A gépész alapképzésen a hosszméréstechnika előadásokat és gyakorlatokat tartotta, számos jegyzet, segédlet szerzője, 21 éven át a Műszaki Könyvkiadó számára könyvábrákat készített.

A minőségbiztosítás oktatási igénye csak 1995-től jelent meg a mérnökképzés kötelező tárgyaként. Részt vett a tantárgyak kidolgozásában, és 1996-tól a Minőségbiztosítási Szakmérnök/Szakember képzés társ-alapítója lett.

A Minőségbiztosítási Szakmérnök/Szakember képzés vezetőjeként 2015-ig tevékenykedett, és ezt követően is aktívan dolgozott, előbb előadások megtartásával, majd lektorálási feladatok elvégzésével.

2000-től a Bánki Kari Minőségellenőrzési Bizottság tagja, 2007-től pedig vezetője volt. Színvonalas, igényes munkájával jelentősen hozzájárult a minőségügyi auditok, illetve a 2011-es MAB akkreditáció terén elért eredményekhez. Az Intézmény Felsőoktatási Minőségi Díj pályázatainak munkálataiban is kiemelkedő szerepet vállalt.

Pályája során szoros kapcsolatot ápolt a szakmai szervezetekkel (EOQ MNB, ISO9000 Fórum). Az EOQ Magyar Nemzeti Bizottságának tisztviselője volt, a szervezet Örökös Tagjává választotta.

Galla tanárnő számtalan egyetemi hallgatót patronált tanulmányai végzésében. A diákjai szemében „mindenki nagymamája” volt, munkabírása és következetessége példaként szolgált kollégái számára is. Emlékét szívükben örökké őrizni fogják kollégái és tanítványai!



 
Frissítve: 2023.03.10.

Legfrissebb cikkek