Kooperációs lehetőségek az IBM-mel

A korábban megkezdett egyeztetések folytatásaként a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK), valamint a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar (BGK) munkatársai együttműködési lehetőségekről tárgyaltak az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft. vezetőivel.

Dr. Koltai László, az RKK dékánja, Dr. Ancza Erzsébet a BGK oktatási dékánhelyettese, Dr. Horváth Richárd a BGK kutatási dékánhelyettese és Balogh József BGK dékáni titkárságvezetője vett részt a megbeszélésen, az IBM Data Storage Systems-t Hadházi Attila engineering manager, Galbavi Péter packaging engineer, Vezsenyi István engineering department manager, Foltan Zoltán senior engineer és Horváth Balázs HR manager képviselte.

A gyárlátogatással egybekötött sikeres megbeszélés célja a cég és az egyetem közötti elméleti és gyakorlati kapcsolat erősítése volt. Az egyeztetés során felmerült annak lehetősége, hogy a jövőben a partnerek a tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik érdekében együttesen mozgósítsák és ezen keresztül a kiemelt kutatási területeken az egyetem akadémiai tudásának és az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft. szakmai tapasztalatainak ötvözésével emeljék a magyarországi kutatás-fejlesztés színvonalát.

A résztvevők reményüket fejezték ki, hogy az együttműködés oktatási-kutatási programok szervezésével, szakmai gyakorlóhelyek biztosításával, kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával is bővíthetők lesznek a jövőben.
Frissítve: 2023.03.07.

Legfrissebb cikkek