Családbarát munkahely – családbarát fórum

Az alakuló Családtudományi Központ az Óbudai Egyetemen tartotta ülését február 21-én. A társadalmi felelősségvállalás az intézmény vezetésének harmadik missziója, egyik deklarált feladata az oktatás és a kutatás mellett. Felelős Foglalkoztatóként, Családbarát Munkahelyként, Családbarát védjegy tulajdonosként széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk hallgatóinknak, munkavállalóinknak és családjaiknak – emelte ki Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes.

Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink közül a későbbiek folyamán kikerülő jövő cégvezetői, véleményformálói, szakemberei gondolkodásmódjába illetve döntéseik meghozatalába automatikusan beépüljön ez a fajta szemléletmód - fejtette ki a rektorhelyettes. Hozzátette: - Az oktató személyes hitelességével formálhatja a fiatalok szemléletét, befolyásolhatja hozzáállásukat, többek között a felelős foglalkoztatás, családbarát munkahely intézkedések, a szociális érzékenység, a munkahelyi egészség és biztonság, az egészséges életmód és végül, de nem utolsósorban a család, mint életre szóló érték elismerése terén.



A családtudománynak a felsőoktatás keretei között szervezett ismeretátadása esélyt nyújt arra, hogy nemzedékek szemléletét befolyásolja, motiválja – tette hozzá Prof. Dr. Molnár András.

Az egyetem oktató és kutató tevékenységén keresztül elsősorban tudásmegosztással, felelős innovációkkal erősíti a társadalmi felelősséget.

Az Óbudai Egyetem kihelyezett képzésekkel is segíti a fővárostól távol élő fiatalokat, akik a helyben tanulás lehetőségének köszönhetően családjuk körében maradhatnak.

Emellett számos családi napot, az egyes ünnepkörök köré szervezett programot tartottak közösségteremtő szándékkal. Az elmúlt években egészségügyi szűrővizsgálatokkal, a covid-járvány idején kihelyezett oltópontokkal segítették a dolgozókat. A Kandó Kálmán Kollégiumban baba-mama szobákat alakítottak ki, a gyermeket vállaló hallgatók érdekében. A legutóbbi nagyberuházás az egyetemi bölcsőde létrehozása volt, ahol szakképzett dadusok foglalkoznak a kicsikkel, mialatt a szülők dolgoznak.



Az egyetem szakemberei felelős magatartás témájú választható tantárgyak kidolgozását, akkreditációját segítették elő. Számos tanulmányi út, nemzetközi szakmai kirándulás, valamint „Híd az üzleti világ és a felsőoktatási intézmények hallgatói között” címmel gyakornoki programok valósultak meg. A hallgatók rendszeresen vállalnak önkéntes munkát, az egyetem polgárai nagy számban veszik ki részüket az adománygyűjtő programokból is.
Frissítve: 2023.02.22.

Legfrissebb cikkek