Példát mutatnak az evosoft-ÓE ipari tanszékek

Immár tábla is hirdeti, hogy hazánk egyik meghatározó szoftverfejlesztő cége, az evosoft Hungary Kft. az Óbudai Egyetem két ipari tanszékének működtetésében vesz részt. Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Petényi István ügyvezető igazgató szerint a felsőoktatási intézmények és a gazdasági élet szereplői számára is példamutató az a konstrukció, amelynek révén létrejött a Neumann János Informatikai Karon a Kutatás és Fejlesztés Kihelyezett Tanszék, illetve a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon az Ipar 4.0 Kihelyezett Tanszék.

Az új ipari tanszékek révén a legmodernebb számítástechnikai eljárások, fejlesztések és eszközök megismerésére nyílik újabb lehetősége hallgatóinknak – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente az ipari tanszékek elindulását jelző táblák kihelyezésekor az evosoft Hungary Kft. Univerzum székházában február 8-án.



Az eseményen részt vettek a Neumann és a Kandó kar vezetői: Dr. Eigner György és Dr. habil Molnár György dékánok, Dr. Kertész Gábor és Dr. habil. Wührl Tibor kutatási dékánhelyettesek, valamint Dr. Vámossy Zoltán intézetvezető (NIK) és Sándor Tamás, a KVK dékáni hivatalvezetője, valamint a közös munkában résztvevő egyetemi és céges munkatársak.



A rövid ünnepséget követően az evosoft szakemberei több fejlesztési programjukat is bemutatták az egyetem munkatársainak.

Ipari tanszékek

A két ipari tanszék elindításáról szóló megállapodást októberben írta alá az Óbudai egyetem rektora és az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője azzal a céllal, hogy a képzés során jól hasznosítható és a gyakorlati tudás megszerzéséhez a legjobb feltételeket biztosíthassák a hallgatóknak.



A Neumann János Informatikai Karon a mérnökinformatikus BSc képzés programozás törzstárgyain a vállalat munkatársai laborfoglalkozásokat vezetnek, előadásokat tartanak, és a szoftvertervezés és -fejlesztés, valamint a szoftvertechnológia területéhez kötődő oktatási feladatokban aktív szerepet vállalnak.



A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon 2015-től kezdődően a villamosmérnök BSc-s hallgatók számára PLC-s előadások hangzottak el, illetve a Korszerű irányítástechnikai megoldások Siemens eszközökkel tárgyban, illetve MSc-s hallgatók számára több tárgyban villamos hajtásokkal kapcsolatos témakörrel kapcsolatos ismeretek kerültek átadásra. Az evosoft munkatársai a záróvizsgák bizottságaiban is aktívan tevékenykedtek.

Az elmúlt években a hallgatói közösségi életben is részt vettek, támogatták a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, a Kandó Kálmán Szakkollégium által szervezett előadássorozatot előadóként, a Kutatók Éjszakáját pedig kiállítóként.

 
Frissítve: 2023.02.13.

Legfrissebb cikkek