SAMI 2023

Sikeresen lezajlott az IEEE 21st World Symposium on Applied Machine Intelligence and Informatics (SAMI 2023) konferencia január 19-21. között.

A Kassai Műszaki Egyetem adott otthont a SAMI 2023 konferenciának Herl’any-ban, Szlovákiában, amely az IEEE nemzetközi mérnökszervezet támogatását élvezve magas szintű tudományos platformot biztosít a számítási intelligencia és az intelligens technológiák területén.

A megnyitó eseményen az Óbudai Egyetem és a Kassai Műszaki Egyetem (TUKE) legfelsőbb szinten képviseltette magát, az elnökségben helyet foglalt Prof. Ing. Stanislav Kmeť, DrSc., a TUKE rektora, Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE rektora, doc. Ing. František Babič, PhD., dékánhelyettes, Prof. Dr. Rudas Imre, rektor emeritus, prof. Ing. Ladislav Főző, PhD, dékánhelyettes és prof. Ing. Rudolf Andoga, PhD., a konferencia programbizottságának elnöke.

A SAMI rendezvénysorozat húsz éves évfordulóját ünnepelve Prof. Dr. Rudas Imre, a konferencia alapítója egy átfogó előadást tartott a két évtized meghatározó eseményeiből, kiemelkedő mozzanataiból.

 

Prof. Pasquale Palumbo: A Mathematical Model of the G1/S Transition for the Budding Yeast, Prof. Anthony John Gall and Prof. Kistelegdi István: Sensitivity Analysis of Building Comfort and Energy Design, Dr. Okyay Kaynak: Engineering Education at the Age of Industry és Dr. Matús Pleva: What Behavioral Signals could be Used to Identify Users? Plenáris előadása után tíz szekcióban kerültek bemutatásra a konferenciára beküldött és elfogadott cikkek.

Az Óbudai Egyetem Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskolája egy különszekció szervezésével mutatta be aktivitását.

A publikációk szakmai megítélését nagymértékben támogatja az IEEE-vel való szoros kapcsolattartás, amelynek eredményeként az előadott cikkek jogosultak bekerülni az Xplore adatbázisba.

A SAMI rendezvénysorozat egyik alapítójára emlékezve, a fiatal kutatókat értékelve, a Budapesti Műszaki Főiskola és a Magyar Fuzzy Társaság által alapított Baltazár Frankovic díj kerül átadásra. Ezt idén Dominik Vranay és Siket Máté kapta.

A konferencia honlapján bővebb információ található.
Frissítve: 2023.02.20.

Legfrissebb cikkek