MRK bizottságok-ülése az ÓE-n

A Magyar Rektori Konferencia Informatikai Tudományok Bizottsága (ITB) és a Műszaki Tudományok Bizottsága (MTB) együttes ülését az Óbudai Egyetemen tartotta január 19-én. Az Informatikai Tudományok Bizottsága új társelnököt is választott, Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánjának személyében.

Prof. Dr. Kovács Levente Prof. Dr. Borhy Lászlóval, a Magyar Rektori Konferencia elnökével közösen nyitotta meg a tanácskozást. Kiemelték, hogy a műszaki és informatikai területnek szorosabbra kell fűzni az együttműködését a jövőben. A két bizottsági elnök, Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán és Prof. Dr. Iványi Péter vezette ülésen egyeztettek a megváltozó felvételi szabályokról, a beiskolázás műszaki és informatikai területeit érintő kérdéseiről.



Az Informatikai Tudományok Bizottsága új társelnököt is választott, Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánjának személyében.



Az MRK Informatikai és Műszaki Bizottságának tagjai állásfoglalást tettek arról, kiemelten fontosnak tartják, hogy műszaki és informatikai területen diplomát szerző hallgatók olyan szakmai nyelvtudás birtokában vehessék át diplomájukat, amely versenyképes, magas szintű kompetenciát jelent számukra.



Prof. Dr. Kovács Levente az ülésen terjesztette elő a Magyar Műszaki Értelmiség Napjának újjáélesztésére tett javaslatát, amelyet a két bizottság tagjai támogattak, és amennyiben a Magyar Tudományos Akadémia is áldását adja rá, június 6-án, Bánki Donát születésnapjához kapcsolódóan fogják megtartani.

 
Frissítve: 2023.01.18.

Legfrissebb cikkek