Az Óbudai Egyetem gazdasági képzéseket indít Székesfehérváron

Jelentősen bővül az Óbudai Egyetem képzési palettája Székesfehérváron, amely így a régió egyik legerősebb felsőoktatási központjává válik – jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Cser-Palkovics András polgármester a térség középiskolai vezetőinek tartott tájékoztató fórumon. Az Alba Regia Műszaki Kar duális képzései mellett a Keleti Károly Gazdasági Kar 2023 szeptemberében induló szakjairól, a felvételi eljárásról, valamint a többletpontok rendszeréről esett szó a találkozón.

Az Óbudai Egyetem 2023. január 16-án hivatalosan is átvette a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusát a feladatot ellátó munkatársakkal, valamint az ingatlanokkal együtt, hogy a helyszínen megkezdett felsőoktatási és tudományos kutatási tevékenység folytatódhasson.



Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar szervezésével a Keleti Károly Gazdasági Kar szakmai gondozásában 2023 szeptemberétől indítanak új szakokat. Dr. habil Garai-Fodor Mónika dékán tájékoztatása szerint gazdálkodási és menedzsment alapszak (BA), valamint a vállalkozásfejlesztés mesterképzés (MSc) is indul.



A 2023-as felsőoktatási felvételi eljárásban az említett szakokra már jelentkezhetnek a diákok, nappali és levelező munkarendre is, valamint szeptembertől a duális képzési forma is elérhető.  A gazdálkodási és menedzsment alapszakon a választható specializációk a digitális pénzügyek, továbbá a projektmenedzsment és a B2B marketing.

A vállalkozásfejlesztés mesterszakon nappali és levelező munkarendben ismerhetik meg a hallgatók az elméleti és gyakorlati vállalkozásfejlesztési és innovációs ismereteket, miközben tudatosan fejlesztett vezetői készségeket sajátíthatnak el.



Az új épületek az Óbudai Egyetem fejlesztésében, az Alba Regia Műszaki Kar szakmai közreműködésével megvalósuló Mechatronikai Tudományos és Innovációs Park létrehozásában is szerepet kapnak – tudatta Prof. Dr. Györök György dékán. A beruházás a helyi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység erősödését célozza, valamint támogatja a helyi gazdaság növekedési lehetőségeit.

Frissítve: 2023.01.17.

Legfrissebb cikkek