Népszerű az ÓE standja az EDUCATIO-n

Még javában tart a háromnapos 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, ahol az Óbudai Egyetem saját standdal várja a felvételi előtt álló fiatalokat. Már az első napon is hatalmas az érdeklődés a képzések, szakok, ösztöndíj lehetőségek iránt.

- Az elmúlt évek felsőoktatási stratégiájának köszönhetően egyetemeink nemzetközi szinten is egyre kiemelkedőbb színvonalon teljesítenek – jelentette ki a rendezvény nyitónapján Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár. A legfőbb cél, hogy 2030-ra hazánkból legalább egy egyetem a világ első száz, három felsőoktatási intézmény pedig Európában a három legjobbja közé kerüljön. Hozzátette: Magyarországon a diplomás fiatalok közül tízből nyolc egy hónapon belül a képesítésének megfelelő állást talál. „A magyar felsőoktatás a magyar siker kvantumtényezője.”



Vanó Renáta, felsőoktatási elnökhelyettes ismertette az idei évre vonatkozó felvételi eljárás menetét, amely teljes mértékben elektronikus úton intézhető, akár egy mobiltelefonról is. Ennek azonban feltétele, hogy a továbbtanulni szándékozó rendelkezzen ügyfélkapu regisztrációval. Mivel idén már nem lesznek központi, előzetes ponthatárok, a felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy meghatároznak-e egy előzetes pontszámlimitet. A kötelező emelt szintű érettségit, mint feltételt meghatározhatják az egyes felsőoktatási intézmények. A jelentkezők magasabb színvonalú vizsga birtokában nagyobb eséllyel nyernek felvételt az általuk választott szakra.



Az Óbudai Egyetem standjánál a felvételire készülők kérdéseket tehetnek fel az 5 felsőoktatási szakképzési szakról 18 alap- és 13 mesterszakról, amelyek közül több angol nyelven is felvehető. Tájékozódhatnak a duális és kooperatív képzési formákról, a különböző munkarendben folyó képzésekről.



Az új tanévtől új szakok is indulnak. Az Alba Regia Műszaki Karon geoinformatikus, és mérnökinformatikus mesterképzés, a Keleti Károly Gazdasági Kar kihelyezett képzéseként pedig vállalkozásfejlesztés mesterképzés Székesfehérváron. Minderről bővebben Dr. habil Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes tart előadást január 13-án 10 órától, a kiállítás színpadán.



Az ÓE standján többek között a Cruzr robot fogadja a látogatókat, akivel beszélgetni szelfizni is lehet majd, és kívánságra tánccal is szórakoztatja a megjelenteket.

Az Óbudai Egyetem az A pavilon HF23-as standhelyen várja az érdeklődőket mindhárom napon, 10-től 17 óráig. A regisztráció ingyenes, de a belépéshez szükséges: www.educatioexpo.hu/regisztracio. A kiállítás (X. kerület Albertirsai út 10.) ideje alatt az egyetem online standdal is jelentkezik, melyre később is visszalátogathatnak (az Educatio honlapján lesz majd elérhető: www.educatioexpo.hu/nyitolap#home. Az érdeklődők részletes információkat találhatnak a https://felveteli.uni-obuda.hu  oldalon is.
Frissítve: 2023.01.12.

Legfrissebb cikkek