Az Óbudai Egyetem is bemutatkozik az Educatio kiállításon

A felvételi előtt álló fiatalok teljes körű tájékoztatást kaphatnak az Óbudai Egyetem (ÓE) képzéseiről, a most induló új szakokról a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, melyet január 12-től 14-ig rendeznek meg a Hungexpo területén. Az ÓE standján többek között a Cruzr robot fogadja a látogatókat, akivel beszélgetni szelfizni is lehet majd, és kívánságra tánccal is szórakoztatja a megjelenteket.

A háromnapos felsőoktatási seregszemlén az Óbudai Egyetem saját standon várja azokat az érettségi és felvételi előtt álló diákokat, akiket érdekel a műszaki pálya. A továbbtanulni szándékozók megismerhetik az Óbudai Egyetem hét karának képzéseit, az elhelyezkedési lehetőségeket, a karrierutakat a műszaki, az informatikai és a gazdasági pályán. A rendezvényen oktatók és hallgatók nyújtanak információt a szakokról, a gyakorlatorientált képzésről, az egyetem kimagasló ösztöndíjrendszeréről, a kollégiumi elhelyezési lehetőségekről és saját tapasztalataikról.

Az oktatás „gyakorlati, kézzel fogható” eredményeiből is tartanak bemutatót. A látogatók megismerkedhetnek az idegen nyelvi képzésekkel is. A felvételire készülők kérdéseket tehetnek fel az egyetem 5 felsőoktatási szakképzési szakjáról 18 alap- és 13 mesterszakjáról, amelyek közül több angol nyelven is felvehető. Tájékozódhatnak a duális és kooperatív képzési formákról, a különböző munkarendben folyó képzésekről.

Az új tanévtől új szakok is indulnak. Az Alba Regia Műszaki Karon geoinformatikus, és mérnökinformatikus mesterképzés, a Keleti Károly Gazdasági Kar kihelyezett képzéseként pedig vállalkozásfejlesztés mesterképzés Székesfehérváron. Minderről bővebben Dr. habil Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes tart előadást január 13-án 10 órától, a kiállítás színpadán.

Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campuson. A magyar mérnökök egyharmada az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját, és a tanulmányaik befejezését követően szinte azonnal el tudnak helyezkedni szakterületükön.

Az Óbudai Egyetem az A pavilon HF23-as standhelyen várja az érdeklődőket mindhárom napon, 10-től 17 óráig. A regisztráció ingyenes, de a belépéshez szükséges: www.educatioexpo.hu/regisztracio. A kiállítás (X. kerület Albertirsai út 10.) ideje alatt az egyetem online standdal is jelentkezik, melyre később is visszalátogathatnak (az Educatio honlapján lesz majd elérhető: www.educatioexpo.hu/nyitolap#home. Az érdeklődők részletes információkat találhatnak a https://felveteli.uni-obuda.hu  oldalon is.
Frissítve: 2023.01.10.

Legfrissebb cikkek