Grafikarácsony a Rejtő Karon

Idén ismét az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Karának (RKK) Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézete adott otthont a Magyar Grafika évzáró rendezvényének, ahol bemutatókkal és workshoppal várták az érdeklődőket. A verseny díjkiosztóján egyúttal a középiskolákból érkezett diákok az intézmény képzési lehetőségeiről is tájékozódhattak.

A Rejtő Sándor Kar Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetében workshopokat tartottak, valamint számos érdekességgel, laborbemutatóval várták a résztvevőket.



Az idei versenyre beérkezett 101 pályamunka közül 90 kerülhetett az ipari mennyiségben sokszorosítható tervek közé. A zsűri által döntőbe választott terveket a Magyar Grafika decemberi borítóján szivárványos csillogású folió felület-nemesítéssel jelenítik meg. A borítót Voronko Vera tervezte. A „Shortlist”-re került munkák közül a legtöbb szavazatot kapta a kiadványban megjelent stancolt papír karácsonyfadíszként „életre kelt” hóembert mintázó forma. A verseny első helyezettje Aszódi-Vitéz Júlia, a Számalk-Szalézi Technikum és Szakgimnázium diákja. A díjakat ünnepélyes keretek között adták át.

Frissítve: 2022.12.19.

Legfrissebb cikkek