A magyar karácsonyi szokásokkal ismerkedtek külföldi hallgatóink

Az Óbudai Egyetemen tanuló külföldi hallgatóknak szerveztek félévzáró partit a Nemzetközi Oktatási Iroda (NOI) munkatársai a karokkal közösen azzal a céllal, hogy a résztvevők közelebbről megismerhessék egymást és a decemberi ünnepkörhöz tartozó szokásokat.

Más-más kultúrákat és nemzeteket képviselő hallgatóink találkozhattak azokon az ünnepségeken, amelyeket a napokban tartottak egyetemünkön, több helyszínen is. Bár sokszor nagyon eltérőek lehetnek a fiatalok szülőföldjükről hozott szokásai, a különböző kultúrák megismerése, az elfogadást és az új iránti fogékonyságot támogató hozzáállás miatt is népszerűnek bizonyultak az összejövetelek.



A Keleti Károly Gazdasági Kar és a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar közös ünnepségen látta vendégül az egyetem nemzetközi hallgatóit december 2-án. A karok dékánjai, Dr. habil. Garai-Fodor Mónika (KGK) és Dr. habil. Molnár György (KVK) üdvözölte a résztvevőket, majd a szervezők hagyományos karácsonyi finomságokkal kínálták és kézműves játékokkal fogadták az érdeklődőket.



Ismerkedéssel, játékokkal és közös vacsorával hangolódtak a nemzetközi hallgatók a közelgő téli szünetre a Neumann János Informatikai Karon, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki kar hallgatóinak részvételével. A szorgalmi időszak utolsó napján megtartott eseményen közös kvíz-játékon vettek részt, kipróbálhatták a VR-szemüveg használatát. A külföldi fiatalok megkóstolták a bejglit, és kisebb ajándékot is kaptak, a hangsúly azonban elsősorban a beszélgetésen és egymás megismerésén volt.



Az Ybl Miklós Építéstudományi Karon a hallgatók családias hangulatban, közösen oldották meg a kvíz-feladatokat és saját készítésű ételekkel vendégelték meg társaikat. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon Dr. Ancza Erzsébet oktatási dékánhelyettes és Veres Erzsébet a Nemzetközi Oktatási Iroda köszöntője után a hallgatók itt is jó hangulatban közös játékkal múlatták az időt, és karácsonyfa díszeket készítettek.



Az esemény hagyományteremtő céllal tartotta meg a NOI és az egyetem karai.
Frissítve: 2022.12.15.

Legfrissebb cikkek