Megteltek a padsorok a székesfehérvári nyílt napon

A középiskolás diákokat és szüleiket várták Székesfehérváron arra az egyetemi nyílt napra, ahol az Alba Regia Műszaki Kar és a Keleti Károly Gazdasági Kar is bemutatta a 2023-as felsőoktatási felvételi eljárásban a nagyváros és térségébe meghirdetett képzéseit. A tájékoztató napon köszöntőt mondott Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Prof. Dr. Györök György a fehérvári kar dékánja, valamint Dr. habil. Garai-Fodor Mónika a gazdasági kar dékánja.

Az AMK-n először a fehérvári műszaki kar képzési palettáját, a 2023-as felvételi információkat, valamint a duális képzési formát ismertették, majd a Keleti Károly Gazdasági Kar által indított alap- (gazdálkodási és menedzsment) és egy mesterképzés (vállalkozásfejlesztési) fehérvári indítását jelentették be. Az kar két legnagyobb előadója telt meg érdeklődőkkel, akik az előadásokat követően laborlátogatásokon vehettek részt.



Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében egyértelműen kifejezésre juttatta: a településnek „fontos, hogy minél több fiatalt megszólítsunk és elérjük, hogy itt találják meg a számításukat. Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy ez reményteljes küzdelem, hiszen folyamatosan emelkedik azoknak a hallgatóknak a száma, akik a helyi felsőoktatásban folytatják tanulmányaikat.” Hangsúlyozta, hogy az Óbudai Egyetem és az Alba Kar mind a hagyományos, mind a duális képzési formában a legkorszerűbb tudást és technológiát biztosítja.”



Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja a középiskolásokat köszöntve elmondta: „sok munkát és eredményorientált oktatói támogatást ígérhetek az itt továbbtanulni szándékozóknak.” A duális képzést ajánlotta a diákok figyelmébe, amelyet karrierjük szempontjából a siker záloga lehet. A felsőoktatási tanulmányok folyamat jellegét hangsúlyozva megemlítette, hogy a végzettségek különféle szintjei elérhetők teljes kifutással az egyetemen. „Diplomásaink Székesfehérváron olyan ipari környezetbe kerülhetnek, ami versenyképes fizetést ígér, és számos lehetőséget” – jegyezte meg a kar vezetője.



Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja kijelentette, hogy Székesfehérvár környezete, kulturális élete, valamint fejlett infrastruktúrája, egyaránt vonzó. Az elhelyezkedési esélyek kiválóak, kevés település rendelkezik hasonló adottságokkal. Az intézmény egyik jellemzőjeként említette az emberközpontúságot, amely a székesfehérvári képzési helynek is sajátja. A középiskolás diákok figyelmét a helyben képzett gazdasági szakemberekre váró lehetőségekre irányította. Olyan szakmák közül választhatnak, mint: az üzleti elemző, projektvezető, HR menedzser, pénzügyes munkatárs, kontroller, valamint a banki szakember. Előadása végén kiemelte: „az egyetem egyik fő küldetése, hogy etikus közgazdászokat képezzen.”

Dr. Pogátsnik Monika, az Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese arra hívta föl a figyelmet, hogy az Óbudai Egyetem Magyarország elsőszámú, gyakorlatorientált műszaki egyeteme. Az Alba Regia Műszaki Kar kínálta lehetőségeket ismertetve a duális képzés kiemelt szerepéről beszélt, megjegyezve, hogy a hallgatók jelentős része ebben a formában tanul. Felhívta a diákok figyelmét arra is, hogy három ipari tanszéket hoztak létre, magas színvonalú laboratóriumok állnak a hallgatók rendelkezésre, valamint a robotikai technológiát is bevonták az oktatásba, ami nagy lehetőséget jelent a fiatalok tanulmányi előmenetele szempontjából.

Frissítve: 2022.12.13.

Legfrissebb cikkek