Közel félszáz előadás az IEEE CANDO EPE Konferencián

Immár ötödik alkalommal rendezték meg az IEEE CANDO EPE nemzetközi konferenciát a közelmúltban. A korábbi négy alkalomhoz hasonlóan az idei rendezvényt is nagy érdeklődés kísérte.

Az esemény hibrid formában került megrendezésre, ami azt jelenti, hogy választani lehetett az online, az e-poster és a jelenléti előadás között. A szervezők örömmel konstatálták, hogy az előadások zöme (90%-a) jelenléti formában került bemutatásra.



Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes, majd Dr. Molnár György, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja köszöntötte a jelenlévőket és nyitotta meg a tudományos konferenciát. Négy plenáris előadás hangzott el. Először Baranyi Péter, a győri Széchenyi István Egyetem rektora lépett a szép számú közönség elé, majd Venizelos Efthymiou, a Cyprusi Egyetem professzora, a Pantera nemzetközi program vezetője tartotta meg előadását. Ezt követően Chris Ashe, a Bay Zoltán Kutatóközpont által vezetett STRIDE projekt vezetője következett, végül Balogh Zoltán a szlovákiai Nyitrai Egyetem professzora zárta a plenáris előadások sorát. Az első napon a „Power Systems, energy efficiency” és az „Electrical materials, devices and their applications, lighting applications” szekciók kaptak szerepet. A második napon az „IOT, CPS, Big Data”, „Smart Cities and energy Communities, nearly zero energy buildings”, az „Embedded programming, system controlling, distubited systems” szekciók kerültek sorra. A konferencián 41 tudományos előadás hangzott el.



Több a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar munkatársainak, oktatóinak köszönhető, és sok előadás szerzői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, munkatársai voltak. A konferencia sikerét mutatja az is, hogy számos ország képviseltette magát. Így Egyiptom, Ciprus, Irak, Olaszország, Németország, Norvégia, Románia, Szlovákia, Pakisztán és USA. A bírálók között további országok képviselői segítették a konferencia előkészítését, így Csehország, Horvátország, Portugália, Spanyolország, Szerbia. A szervezők ezúton is köszönik kollégáiknak és a hallgatóknak a konferencia zökkenőmentes lebonyolítását. Az idei rendezvény is megerősítette: a kar jó úton jár a tudományos élet művelésében, erősítésében és azon szándékában, hogy a tudományos élet egyik fontos és elismert bázisává válhasson a jövőben.
Frissítve: 2022.12.15.

Legfrissebb cikkek