Ismét fényjátékban pompázik a villanymozdony

Karácsonyi díszkivilágítást kapott az egyetem udvarán található V43 típusú villanymozdony az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának 14 hallgatója jóvoltából. Az oktatók a hagyományokhoz híven idén is megkérték a fiatalokat, hogy a mozdony vizuális adottságait kihasználva készítsenek az általuk választott karácsonyi zeneszámokra fényjátékot.

Az adventi időszakban (egészen vízkeresztig) zenés fényjáték fogad mindenkit, aki az egyetem Bécsi úti épülete előtt jár. Idén 12 új zeneszám készült, így összesen már 45 szerepel a repertoárban.



A program nyitórendezvényén Csikósné Dr. Pap Andrea Edit, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánhelyettese és Dr. Kopják József, a Hidrogéntechnológiák és Ipari IoT Tanszék tanszékvezetője köszöntötte az érdeklődőket. (A zenés fényjáték mindennap 16:30 és 20:00 óra között, tízpercenként látható-hallható.)

 



Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara oktatóinak beágyazott rendszerekkel és IoT technológiával foglalkozó csapata először 2018 decemberében alakította át az egyetem Bécsi úti Campusának udvarán található V43-as villamos-mozdonyt karácsonyi zenéket játszó és ütemre villogó emlék-járművé.


 
Frissítve: 2022.12.07.

Legfrissebb cikkek