Tovább erősödött a gyakorlatorientált képzés Székesfehérváron

CNC esztergagéppel, marógéppel és egy robotkarral gazdagodott az Alba Regia Műszaki Kar a Hanon Systems Hungary Kft. jóvoltából. A megmunkáló-gépek használata tovább erősíti a gyakorlatorientált képzést Székesfehérváron.

A Hanon Systems Hungary Kft. sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén eszközökkel támogatja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát. A rendezvényen Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Prof. Dr. Györök György dékán ismertette a részleteket.



Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft ügyvezető igazgatója kiemelte, nem ez az első alkalom, de nem is az utolsó, hogy adományozási szerződést írnak alá az egyetemmel. Együttműködésünk célja, hogy az egyetemről kikerülő fiatal mérnökök ismerjék az új technológiákat, az iparban használt gépeket. Megjegyezte, hogy korábban ipari robotokat ajánlottak fel a felsőoktatási intézmény részére, most pedig megmunkáló-gépeket: egy CNC esztergagépet, egy CNC marógépet és egy robotkart.  Hangsúlyozta, hogy a gyakorlati tudás erősítésével a hallgatók piacképesebb tudáshoz juthatnak, a vállalatoknál pedig felkészültebb munkavállalók kezdik meg pályájukat. Minden szereplő nyer a gyakorlatorientáltság további fejlesztésével.



Prof. Dr. Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntőjében a pragmatizmust és az adaptivitást emelte ki az egyetemi kar filozófiájából. Hangsúlyozta a gyakorlatorientált képzés jelentőségét. Elmondta továbbá: „kiemelten fontos szempont mindenki számára, hogy gyorsan tudunk reagálni a beérkezett fejlesztési igényekre.” Ehhez szükségesek azok a támogatások, amelyek lehetővé teszik, hogy a különböző technológiákat már az egyetemen megismerhessék a hallgatók. Cél, hogy a fiatalok felismerjék, az elméleti tudás miként segíti őket a gyakorlatban. „A cég által felajánlott megmunkáló egységek egyetemre való telepítésével a Hanon Systems Hungary Kft. egy kis szeletét képezzük le az egyetem falai között, ez a garanciája annak, hogy olyan mérnököket képezzünk, akikre az iparnak szüksége van” – hangsúlyozta a kar dékánja.
Frissítve: 2022.12.07.

Legfrissebb cikkek