Kitűnő pályamunkák az 56. TDK-n

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként november 16-án tartotta meg az 56. Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az ünnepélyes eredményhirdetésre november 30-án került sor. Összesen 21 szekcióban 155 hallgató mutatta be kutatási eredményeit, melyek közül többet díjazott a szakmai zsűri. A 2023 tavaszán tartandó Országos Tudományos Diákköri Konferenciára 69 pályamunkát jelöltek a zsűritagok.

A Tudományos Diákköri (TDK) tevékenység mester és tanítvány olyan egyedi, sajátos viszonya, ahol az oktató a leglelkesebb hallgatókat vezetheti be a kutatás (vagy „csak” a mérnöki tevékenység) mélyebb "bugyraiba", a hallgató pedig olyan tanártól szerezhet ismeretet, iránymutatást, akit éppen ő választott mentorának, hogy segítse a tudományos munka során. A személyes kapcsolat, a közös munka a tudásátadásnak olyan intenzív lehetősége, amely messze meghaladja, túlszárnyalja a legkiválóbb tantermi előadások értékét is. Talán éppen ez és az eredmények mások felé történő versenyszerű bemutatása biztosítja nyilvánvaló természetességgel azt a kontinuitást, folytonosságot, amely a diákköri tevékenység sok évtizedes sajátja, mozgatórugója.



Szép hagyomány egyetemünkön, hogy minden szemeszterben megrendezzük a TDK konferenciasorozatunkat, ilyenkor, az őszi szemeszterekben a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében. November 16-án összesen 21 szekcióban értékelték a hallgatói kutatásokat. A zsűritagok a dolgozatok bírálati eredménye, valamint az előadások értéke alapján határozták meg a helyezéseket és a díjakat.



Az ünnepélyes eredményhirdetésen Prof. Dr. Molnár András, általános rektorhelyettese köszöntötte a TDK-zó hallgatókat és konzulenseiket. Méltatta kiemelkedő teljesítményüket, gratulált minden résztvevőnek. Az egyetem arany minősítésű vegyeskarának ünnepi műsorát követően Dr. Vámossy Zoltán, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke ismertette a konferencia eredményeit. A 21 szekcióban ezúttal is megjelentek külföldi hallgatóink, illetve középiskolás diákok munkái is. A 36. OTDK 2023. évi szekcióira 69 pályamunka kapott jelölést.  Az ünnepélyes eredményhirdetésen bemutatták a díjazottakat és a díjak átadására került sor.
A részletes eredmények elérhetőek az egyetem honlapján a TDK aloldalon: http://uni-obuda.hu/tdk/eredmenyek
Köszönjük a Nemzeti Tehetségprogram és a Miniszterelnökség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című pályázata támogatását, amely lehetővé tette TDK műhelyeink aktív felkészítő tevékenységét (NTP-HHTDK-22).



Az Óbudai Egyetem
56. Tudományos Diákköri Konferenciájának díjazott pályamunkái
2022. öszi szemeszter


Az Óbudai Egyetem karjainak 2022/23. tanévi TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt "Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása" című pályázata (NTP-HHTDK-22).

A díjazottak névsora itt érhető el.

 



 

 

 

 

 
Frissítve: 2022.12.01.

Legfrissebb cikkek