Tanulmányi csereprogram a szöuli Chung-Ang Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött több magyar felsőoktatási intézménnyel – köztük az Óbudai Egyetemmel – a dél-koreai Chung-Ang University (CAU) a Kulturális és Innovációs Minisztériumban november 29-én.

A Prof. Dr. Kovács Levente rektor, György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint Pak Szang Kju, a CAU elnöke által aláírt szerződés értelmében az Óbudai Egyetem PhD-helyet és ösztöndíjat biztosít egy dél-koreai hallgatónak az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskolájában, a student exchange program keretében. Cserében egyetemünk egyik kiemelkedően teljesítő hallgatója felvételt nyer a CAU Graduate School Mesterséges Intelligencia (AI) Tanszékére, ahol a CAYSS ösztöndíjban részesülhet.



Az Óbudai Egyetemen kívül az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Semmelweis Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel és Széchenyi István Egyetemmel kötött szerződést a CAU.

György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a dokumentumok keddi budapesti aláírásakor emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök és Mun Dzse In akkori dél-koreai köztársasági elnök tavaly ősszel írtak alá együttműködési megállapodást arról, hogy egy dél-koreai kampuszt hoznak létre Magyarországon. Ennek első lépése, hogy CAU-val közösen képzési programot indítanak, és a dél-koreai egyetem öt mesterséges intelligencia doktori képzést ajánlott fel magyar egyetemeknek - közölte.  Az államtitkár elmondta, a CAU azon tíz dél-korai egyetem között van, amelynek a mesterséges intelligencia képzéseit a dél-koreai állam támogatja.



Az 1916-ban alapított szöuli egyetemnek mintegy 32 ezer hallgatója van, és a kutatás-fejlesztési bevételei idén meghaladták a 70 milliárd forintot.

 
Frissítve: 2022.11.29.

Legfrissebb cikkek