Együttműködési lehetőségek az Üzbég Műszaki Egyetemmel

Az oktatási és kutatás területen folytatható együttműködési lehetőségekről egyeztetett Dr. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes és Dr. Pogátsnik Monika, az Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese, Közép Ázsiai Koordinátor, akik közösen fogadták a Namangan Institute of Engineering and Technology üzbég egyetem képviselőit az Óbudai Egyetemen.

Dr. Rácz Ervin és Sharibayev Nosir professzor megbeszélésének középpontjában a napelem-cellákkal kapcsolatos kutatási együttműködések álltak. Tursunov Ahror nemzetközi osztályvezetővel a kooperációs lehetőségeket beszélték meg.



A Namangan Institute of Engineering and Technology a független Üzbegisztán Köztársaság kiemelkedő tudományos és művészeti központja, amely kiemelkedő helyet foglal el Közép-Ázsia felsőoktatási intézményei között, és 1968-ban alakult. Az intézet 6 karból, 25 tanszékből, egy speciális líceumból, 6 kutatólaboratórium áll. Hat könyvtárában több mint 150 000 üzbég és nemzetközi tudományos, külföldi és szépirodalmi könyv található. Jelenleg 27 képzési területen több mint nyolcezren járnak alapképzésre, 15 szakon pedig versenyképes mesterképzésre.

Frissítve: 2022.11.28.

Legfrissebb cikkek