Egyetemünk hallgatói a legjobb korrepetitorok

Az Óbudai Egyetem Korrepetitori köre az Országos Tutori Szövetségtől (OTSZ) a legjobb Tutori Kör címet kapta 2022-ben, mellyel egy 5 éves fejlesztési munkát, illetve életpályamodellt ismert el.

Az Országos Tutori Szövetség 23 korrepetálást végző csoportból áll.  Az Óbudai Egyetem először kapta meg ezt a neves kitüntetést. Intézményünk korrepetitori köre 2014-ben alakult 4 taggal. Jelenleg 18 tagja van, akik 21 tárgyból korrepetálnak és félévről félévre 500-700 hallgató vesz részt óráikon. A hallgatók négy karról képviseltetik magukat: a Keleti Károly Gazdasági Karról, a Neumann János Informatikai Karról, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karról, valamint a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karról. A kör tagjai elsősorban nehezen teljesíthető tárgyakat korrepetálnak, díjmentesen. Ilyen például a matematika, a PHP programozás, a fizika, a villamosságtan és az angol. Hallgatók korrepetálnak hallgatókat, szigorú felvételi és megfelelési követelmények mellett. Az Országos Tutori Szövetség külön gratulált Dr. habil Garai - Fodor Mónikának, a korrepetitori kör szakmai vezetőjének és Viktor Patriknak, a Kör Elnökének a látványos és eredményes fejlődésért, amit 2017 óta véghezvittek.

Több fontosabb fejlesztési elemük: a social média megjelenés, kapcsolatépítés, életpálya-tervezés korrepetitorok számára, tudományos és szakmai nevelés, csapatépítő rendezvények, valamint infrastruktúra fejlesztés (terem, számítógép, iroda).



A fejlesztések nem valósulhattak volna meg Dr. habil Garai- Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar dékánjának, illetve az Egyetem Hallgatói Önkormányzatának támogatása nélkül, amelyben nagy szerepet vállalt Csuzi Henrik volt, illetve Barcsa Levente jelenlegi elnök. A korrepetálások félévről félévre folytatódnak a hallgatók legnagyobb megelégedésére.
Frissítve: 2022.11.24.

Legfrissebb cikkek