Bölcsőde nyílt az Óbudai Egyetemen

Bölcsődei szolgáltatással bővült az Óbudai Egyetem munkavállalókat és hallgatókat segítő támogatási rendszere – jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Az Óbudai Egyetem 2021-ben sikeresen indult a Miniszterelnökség Magyarország területén családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt pályázatán. Az elnyert 24 millió forintból a 2019-ben felújított Kandó Kálmán Kollégium földszintjén alakították ki a nyolc gyermek ellátását biztosító helyiségeket.

A támogatáson felül az egyetem önerőből finanszírozta a bölcsőde szakmai előkészítő feladatait, valamint a tavaszra megvalósuló játszókert kialakításához is saját forrással járul hozzá – tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente. Az állam gyermekenként évi közel egymillió forintos ellátási díjjal járul hozzá a költségekhez.



Az Óbudai Egyetem 2017 óta Családbarát Munkahelyként széles körű szolgáltatásokat nyújt munkavállalóinak, hallgatóinak és családjuknak – emelte ki a rektor, aki elmondta, hogy a munka és a magánélet összeegyeztethetőségét szolgáló családbarát intézkedésekkel példát kívánnak mutatni.

A bölcsőde kialakításakor az elsődleges cél a gyermekek megfelelő fejlődésének biztosítása volt. Nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód biztosítására, a hatékony energiagazdálkodásra és a szakmailag megfelelő játékok beszerzésére.



A munkahelyi bölcsőde fenntartását és üzemeltetését az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. végzi – ismertette a rektor kiemelve, hogy az egyetem saját erőforrásait felhasználva szervezte meg a kivitelezést, sok tapasztalatot gyűjtve, és ezek átadására szívesen állnak más felsőoktatási intézmények rendelkezésére.
Frissítve: 2022.11.24.

Legfrissebb cikkek