Orvostechnikai ipari tanszék indul az Óbudai Egyetemen

Új, kihelyezett Orvostechnikai Ipari Tanszéket alapított az Óbudai Egyetem a MediKlaszter Nonprofit Kft.-vel és a MEDICOR Zrt.-vel. közösen a Klaszter EXPO Start rendezvény keretein belül. Az együttműködésről szóló megállapodást Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Tóth Zsolt a MediKlaszter Nonprofit Kft. ügyvezetője, a MediKlaszter főtitkára és Dr. Steiner Arnold, a MEDICOR Zrt. elnök-vezérigazgatója, a MediKlaszter elnöke látta el kézjegyével.

A kihelyezett Orvostechnikai Ipari Tanszék (MedTech Tanszék) alapítóinak célja az Egyetem Neumann János Informatikai Kar, a MediKlaszter és tagvállalatai közötti szakmai kapcsolatok bővítése és oktatási, képzési valamint kutatás-fejlesztési együttműködések fejlesztése. A magas szakmai kvalitásokkal rendelkező kutatók bevonása az egyetemi oktatók közé lehetővé teszi további MSc képzések indítását, amely növeli a jelenlegi szakmai állomány kutatási lehetőségeit, valamint a külső tanszék rendelkezésre álló infrastruktúrája növeli a kar szakmai potenciálját.

Az Óbudai Egyetem egyik legfontosabb kutatási irányát az orvostechnikai kutatások jelentik – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy a most megerősített együttműködés révén az egyetem tovább szélesítheti az oktatási és kutatási tevékenységeket, emelheti az informatikusképzés színvonalát, bővítheti az orvostechnikai szakképzések körét, valamint erősítheti a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztésében való részvételt, és a hallgatók munkaerő-piaci versenyképességét.
Frissítve: 2022.11.22.

Legfrissebb cikkek