Területfejlesztési stratégia megalkotásában vehet részt az ÓE

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a kormány a területfejlesztéshez és az uniós források felhasználásához kapcsolódó hatékonyabb munka érdekében stratégiai együttműködési megállapodást írta alá tizenhárom felsőoktatási intézménnyel, köztük az Óbudai Egyetemmel november 21-én.

Prof. Dr. Kovács Levente rektor elmondta, hogy az egyetem a hazai gazdaságfejlesztés és képzés stratégiai irányvonalainak meghatározásában vesz részt Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, az Etudus Egyetemmel, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, a Neumann János Egyetemmel, a Nyíregyházi Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Tokaj-Hegyalja Egyetemmel.



„Megpróbáljuk újra bevezetni a magyar törvényhozási kultúrába a konzultáció intézményét" - hangoztatta a területfejlesztési miniszter hozzátéve, hogy a folyamatos párbeszéd olyan intézményesített formáját igyekszenek megteremteni, amely lehetővé teszi, hogy a területfejlesztési kormányzat többletinformációkat, szofisztikált véleményeket kapjon, a felsőoktatási intézmények pedig megkapják a kormányzat terveit, a jövőre vonatkozó irányait és elképzeléseit.



Navracsics Tibor elmondta: a megállapodások első körének aláírására olyan felsőoktatási intézményeket hívtak meg, amelyek modellváltók, vagy legalábbis speciális státuszúak, továbbá földrajzi fekvésük vagy képzési profiljuk miatt különösen fontosak számukra. Reményének adott hangot, hogy e megállapodások révén a kormányzat is többlettudással rendelkezhet Magyarországról.
Frissítve: 2022.11.21.

Legfrissebb cikkek