Hogyan alapozzuk meg a jövőnket?

A fenti kérdés köré épült a Plant Your Impactful Future nap, ahol interaktív előadásokkal várták az érdeklődőket a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar szervezésében nemrégiben. A rendezvény fókuszában az automatizálás, a digitalizáció és a fenntarthatóság állt.

Mi az az ipari automatizálás és hogyan hat a termelékenységre, az energiagazdálkodásra és az adatalapú működésre? Hogyan támogatja a digitalizáció a gyors döntés-előkészítést, a költségcsökkentést vagy hogyan növeli a hálózatok rendelkezésre állási idejét? – többek közt ezekre a kérdésekre kaphattak válaszokat az érdeklődők, akik bepillantást nyerhettek a Schneider Electric kulisszái mögé, személyesen is megismerkedhettek a cég vezetőivel és gyakornokaival november 7-én az Óbudai Egyetem.



Szó esett továbbá a legújabb energiahatékonysági, épületautomatizálási trendekről, valamint arról, hogy hat az elektromos autózás a villamos elosztóhálózatokra és melyek azok a terhelésmenedzsment megoldások, melyek mindig ott adnak energiát, ahol éppen szükség van rájuk.

A hallgatók megtudhatták, hogy miért nem mindegy, hogy hol kezdenek el dolgozni, és milyen munkakörben, mit érdemes átgondolni és mikor kell megállni és esetleg újratervezni. Az előadók egyértelművé tették: a karriertervezést nem lehet elég korán elkezdeni.

A résztvevők személyesen találkozhattak és beszélgethettek karrier elképzeléseikről a Schneider Electric vezetőivel, gyakornokaival, körbenézhettek a cég standjain, majd megnézhették a Momentán társulat fenntartható improvizációs színházi előadását.



 
Frissítve: 2022.11.16.

Legfrissebb cikkek