Nagy sikerrel zárult a Jubileumi Tudományos Konferencia a Rejtő Karon

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán idén ünneplik a könnyűipari mérnökképzés elindulásának és a kar, valamint jogelőd intézményei fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból rendezték meg nagy részvétel mellett a Rejtő 50’ Jubileumi konferenciát november 4-én.

Az esemény kiváló alkalmat adott az oktatóknak, kutatóknak, hallgatóknak, valamint az ipari és tudományos partnerek arra, hogy bemutassák tudományos eredményeiket, elképzeléseiket, módszereiket, kutatási projektjeiket.



Dr. habil. Koltai László dékán megnyitóbeszédében hangsúlyozta a Rejtő Kar képzéseinek unikális és különleges helyzetét a teljes magyar felsőoktatásban és ismertette a modellváltás után elért kiemelkedő eredményeket.



Prof. Dr. Felde Imre rektorhelyettes köszöntőjében felhívta a figyelmet a kutatás, fejlesztés és innovációs tevékenység fontosságára és külön kiemelte az egyetem pozíciójának erősödését nemzetközi összehasonlításokban is.

A konferencia plenáris előadói aktuális tudományos és társadalmi kérdéseket elemeztek, úgy is, mint a mérnöki területek fejlődése, a környezetvédelem, fenntarthatóság és az IoT rendszerek alkalmazhatósága a gyakorlatban.



A rendezvény további részében három párhuzamos szekcióban összesen 35 előadás hangzott el a terméktervezés, könnyűipar, nyomda és csomagolóipar, anyagtudományi kutatások, minőségügy, környezetvédelmi kérdések, vízminőség-védelem és projektpedagógiai témakörökben. A konferencia lehetőséget teremtett az ipari szereplők és az Óbudai Egyetem sikeres együttműködésének előkészítésére is.
Frissítve: 2022.11.07.

Legfrissebb cikkek