Közel 100 előadás a Kandó Konferencián

Harmincnyolcadik alkalommal rendezték meg a Kandó Konferenciát az egyetem Villamosmérnöki Karán. Az idei rendezvény kiemelkedik a konferenciák sorából, tekintve a soha nem látott nagyszámú előadást.

Az előadások és a résztvevők száma is mutatja, hogy a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon milyen rendkívüli mértékben erősödött a kutatási potenciál, amelynek eredménye többek között a nagyszámú tudományos publikáció.



A rendezvényt Csikósné Dr. Pap Andrea oktatási dékánhelyettes nyitotta meg, majd Dr. Temesvári Zsolt, a konferencia szervezőbizottságának elnöke ismertette a nap programját. Öt párhuzamos szekcióban tartottak előadásokat, amelyek magában foglalták a Kandó Kar villamosmérnöki szakterületeit. Napjaink legaktuálisabb kérdéseit, így a megújuló energiaforrások, a mesterséges intelligencia, az infokommunikációs technikák, a mobil távközlés, innovációs és oktatás-módszertani folyamatok területeit.



Különös szintfoltja és érdekessége volt a konferenciának a repüléstörténeti szekció, ahol korábbi, repüléssel foglalkozó szakemberek és pilóták beszéltek tapasztalataikról, élményeikről.

A rendezvénynek több jelenlegi hallgató, valamint doktorandusz is aktív részt vevője volt, akik - köszönhetően Dr. Pálfi Judith témavezetői tevékenységének - innovatív előadásokkal színesítették a programot.

Fontos eredménye a konferenciának többek közt az is, hogy számos olyan ipari partner képviselője vett részt rajta, akik beszámoltak tevékenységükről, a Kandóhoz fűződő kapcsolatukról, a villamosmérnök képzéssel kapcsolatos elvárásaikról.



A XXXVIII. Kandó Konferencia méltó volt a hagyományokhoz, az elődök örökségét és gondolatait továbbfejlesztve. Sikere azt mutatja, hogy megfelelő orientáltságba mutatnak a villamosmérnök képzés irányai. Felfelé ívelő tendenciát mutat a karon folyó kutatási tevékenység, mely fő fellendítője a publikációs tevékenységeknek is.

A mostani sikeres konferencia reményt nyújt a folytatáshoz. Biztosra vehető a további fejlődés mind az oktatás, mind a kutatás és mind az innováció területén. A szervezők bíznak benne, hogy a Kandó Konferencia a jövőben is az ideihez hasonló érdeklődésre tarthat számot.
Frissítve: 2022.11.07.

Legfrissebb cikkek