Kozma Róbert professzor az ÓE csapatát erősíti

Prof. Dr. Kozma Robertet Novák Katalin köztársasági elnök az Óbudai Egyetem egyetemi professzorává nevezte ki. A Memphis-i Egyetem professzorának, a matematika, informatika, kognitív és mérnöki tudományok nemzetközi szakértőjének Prof. Dr. Kovács Levente rektor november 3-án adta át a kinevezési dokumentumok mellett az intézmény professzori emlékérmét.

Prof. Dr. Kozma Róbert a Center for Large-Scale Intelligent Optimization and Networks (CLION) Kutatóközpont igazgatója is, aki az University of California Berkeley-n vendégkutatóként dolgozva kooperáció keretében agymodelleket fejlesztett ki. Nemcsak az USA-ban, de Új-Zélandon és Japánban is oktat, illetve a NASA vendégprofesszora.



Egy felsőoktatási intézmény megítélését, rangsorát számos szempont befolyásolja, ezek közül kiemelkedik az adott egyetemen oktató, illetve kutató egyetemi tanárok aránya – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy Kozma professzor csatlakozásával szakterületének nemzetközileg kiemelten elismert kutatója erősíti az Óbudai Egyetem kutatói közösségét. Az Óbudai Egyetem tudományos rangját jelentős mértékben emeli, hogy immár 48 egyetemi tanár oktat és kutat a magyar műszaki felsőoktatás

 
Frissítve: 2022.11.04.

Legfrissebb cikkek