Megalakult a virtuális Kyndryl ipari tanszék az Óbudai Egyetemen

A felhőtechnológiák és a hozzá kapcsolódó területek oktatására fókuszáló Kyndryl Ipari Tanszék létesül az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, Székesfehérváron. Az Óbudai Egyetem nevében Prof. Dr. Kovács Levente rektor, a Kyndryl Magyarország Kft-t képviselve Zerényi Zoltán ügyvezető igazgató október 17-én írta alá az erről szóló megállapodást. Az eseményen részt vett Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A tanszék egyik új és innovatív sajátossága, hogy nem hagyományos fizikai jelenlétet jelent az egyetemen, ezért sem irodára, sem az azzal járó költségekre sincs szükség. A virtuális tanszéken saját munkatársaival a cég speciális kurzust tart a felhő-technológiáról, és magas szintű matematika oktatásába kapcsolódik be.

A cég és az egyetem is azért tartja kiemelkedően fontosnak a felhő technológiákkal kapcsolatos képzést, mert egyre több vállalat és intézmény helyezi a felhőbe az IT-alkalmazásait. A felhőre való áttérés összetett folyamat, amelyhez széleskörű tudással rendelkező szolgáltatókra van szükség. Ilyen a Kyndryl is, ami hatalmas lehetőséget jelent a mind a vállalat és munkatársai számára. A fejlődés eddig is töretlen volt. A Kyndryl székesfehérvári Ügyfél Innovációs Központját 1997-ben hozták létre, ahol ma több, mint 3000 szakembert foglalkoztatnak, hogy az ügyfeleket a küldetéskritikus technológiai rendszerek tervezésében, kiépítésében, kezelésében és modernizálásában támogassák.

A Kyndryl és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara folyamatosan fejleszteni és bővíteni fogja az együttműködést még több tananyag összeállításával, új képzések indításával, kutatási témák ajánlásával, további egyetemi kurzusokkal és részvétellel vizsgabizottságokban. A Kyndryl már most az Egyetem egyik legnagyobb duális képzési partnere: 2016 óta 57 duális hallgatót fogadott. Közülük 16 hallgató 2022 szeptemberében csatlakozott innen.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora elmondta, hogy a hazai gazdaság megerősítésében kiemelt szerepe van annak, hogy a felsőoktatásból naprakész, a gyakorlatban is jól hasznosítható tudással rendelkező, a változásokra fogékony diplomások kerüljenek ki. Az Óbudai Egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy fejlessze ipari kapcsolatait annak érdekében, hogy a képzés során a hallgatók ne csak az elméleti, hanem a gyakorlati készségeiket is elmélyíthessék. Az Óbudai Egyetem mind a hét karán az adott területen hozott létre cégekkel együttműködési szerződést, így a műszaki és a gazdasági élet szinte minden területét lefedi a duális rendszerünk, amit következetesen növelünk. A legjobb gyakorlatot a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Kar mutatja fel, ott jelenleg is 161 hallgató tanulmányainak költségeihez járulnak hozzá helyi cégek, biztosítva azt, hogy már egyetemistaként megismerkedjenek egy-egy üzem működésével, a gyártási folyamatok összehangolásával.-

Zerényi Zoltán, a Kyndryl Hungary Kft ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a tanszék által oktatott és a duális képzéshez csatlakozó fiatal szakemberek energiájukkal, nyitott gondolkodásmódjukkal és lelkesedésükkel óriási hajtóerőt jelenteknek a vállalat számára. Megerősítette, hogy folyamatosan keresik és fejlesztik a tehetségek következő generációit, empatikusan együttműködve az oktatási intézményekkel a közös sikerért: a kiváló hallgatók szakmai kiteljesedéséért és a cég prosperálásáért.

 
Frissítve: 2022.11.02.

Legfrissebb cikkek