Dr. Kovács Tibor nevét viseli a Bánki Kar biometria laborja

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának egyetemi docens kollégája idén májusban, 60 évesen hunyt el. Dr. Kovács Tibor emlékére október 12-től az ő nevét viseli az a biometria labor, amelynek létrehozásában elévülhetetlen érdemeket szerzett, és amely hozzájárult, és a mai napig szerves részét képezi a biztonságtechnikai mérnökképzésben résztvevő hallgatók színvonalas képzésének.

Ahogyan a laborhoz készített emléktáblán is olvasható, „Kovács Tibor neve szorosan összefonódott a biztonságtudománnyal és azon belül is a biztonságtechnika mérnöki szakma művelésével. Kiemelkedő pedagógusi adottságai révén a fiatal mérnökgenerációk sorát indította el a pályán...”



A laboravatón Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Kar dékánja, majd Dr. Otti Csaba és Dr. Fehér András az Óbudai Egyetem Alkalmazott Biometria Intézet tagjai tartottak rövid beszédet, amiben felidézték Kovács Tiborral közös munkáikat, emlékeiket.

A Bánki Kar ezúton is szeretné köszönetét kifejezni mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy méltón emlékezhessenek szeretett kollégájukra. Külön köszönik Dr. Nagy Rudolf egyetemi adjunktusnak, a Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet oktatójának a kezdeményezésért és az esemény megvalósításáért.



 
Frissítve: 2022.10.13.

Legfrissebb cikkek